Table of Contents:

 1. Hvad er kristendommens vigtigste højtid?
 2. Hvilke traditioner har kristendom?
 3. Hvilken kristen højtid ligger altid 50 dage efter påske?
 4. Hvornår blev Jesus født?
 5. Hvilke højtider findes der i kristendommen?
 6. Hvad er apostlenes gerninger?
 7. Hvilken del af kirkeåret forbereder fejringen af Jesu Kristi fødsel?
 8. Hvad er pinsens budskab?
 9. Hvem holder jul den 24?
 10. Hvor mange højtider er der?
 11. Hvad fejrer vi i dag?
 12. Hvem er forfatter til Apostlenes Gerninger?

Hvad er kristendommens vigtigste højtid?

Påsken den fest, hvor kristne mindes Jesu død og fejrer hans opstandelse. Det er den vigtigste, kristne højtid, og flere andre helligdage retter sig efter påsken. Det gælder fastelavn, Store. Bededag, Kristi Himmelfart og pinse.

Hvilke traditioner har kristendom?

Religiøse traditioner: Advent, begravelse, bryllup, dåb, fødsel, højtid, jul, konfirmation, liturgi, mærkedag, nadvergudstjeneste, nytår, nytårsdag, ordination, pinse, påske, rite, ritual, sakramente.

Hvilken kristen højtid ligger altid 50 dage efter påske?

Ordet 'pinse' kommer af det græske ord 'pentekoste', som betyder halvtredsindstyvende. Ordet refererer nemlig til, at pinsen falder 50 dage efter påske.

Hvornår blev Jesus født?

Fødslen skulle ifølge Mattæus være sket senest år 4 fvt. og ifølge Lukas i år 6 evt. Marias mand var Josef, der tog Jesus til sig som sin søn. Lukas beretter, at der den nat, Jesus blev født, kom hyrder på besøg, da de af en engel havde hørt om hans fødsel.

Hvilke højtider findes der i kristendommen?

Projekter
 • Kristne højtider.
 • Luciadag.
 • Jul.
 • Helligtrekonger.
 • Kyndelmisse.
 • Fastelavn.
 • Påske.
 • Store bededag.

Hvad er apostlenes gerninger?

Apostlenes Gerninger(ApG) er den femte bog i Det Nye Testamente. Den er en fortsættelse af Lukasevangeliet og ifølge overleveringen er den skrevet af evangelisten Lukas. Skriftet beretter om apostlenes og andre tidlige kristnes gerninger i tiden efter Jesu opstandelse og himmelfart.

Hvilken del af kirkeåret forbereder fejringen af Jesu Kristi fødsel?

Advent (fra latin: 'adventus Domini' der betyder 'Herrens komme' eller 'Herrens ankomst') er den periode i kirkeåret, hvor man forbereder sig på Jesu fødsel den 25. december. De fire søndage i adventsperioden betegnes henholdsvis første, anden, tredje og fjerde søndag i advent.

Hvad er pinsens budskab?

Pinsen falder altid 50 dage efter påske. Pinsen er den højtid, hvor kristne mindes, at helligånden kom til Jesu disciple, og gjorde dem i stand til at forstå og tale alle sprog. Selve ordet "pinse" kommer af det græske ord pentekoste, som betyder "halvtredsindstyvende".

Hvem holder jul den 24?

I Danmark fejrer den evangelisk-lutherske kirke juleaften, den 24. december, mens den katolske kirke i Danmark fejrer Jesu fødsel den 25. december. Internationalt fejres Jesu fødselsdag den 25.

Hvor mange højtider er der?

De tre største, er jul, påske og pinse. Disse fejres over flere dage i kirken, og de fleste mennesker har fri fra arbejde. Her vil vi kort skitsere, hvad der egentlig er den religiøse baggrund for de tre højtider samt Kristi Himmelfartsdag: Julen er tiden, hvor kirken fejrer Jesus' fødsel.

Hvad fejrer vi i dag?

Påskedag. Påskedag kaldes også for påskesøndag og er dagen, hvor man opdagede, at Jesus var genopstået fra de døde. Dagen er derfor en glædes dag, og vi fejrer den stadig den dag i dag med en stor familiepåskefrokost.

Hvem er forfatter til Apostlenes Gerninger?

Apostlenes Gerninger(ApG) er den femte bog i Det Nye Testamente. Den er en fortsættelse af Lukasevangeliet og ifølge overleveringen er den skrevet af evangelisten Lukas. Skriftet beretter om apostlenes og andre tidlige kristnes gerninger i tiden efter Jesu opstandelse og himmelfart.