Table of Contents:

  1. Hvordan foregår en kristen begravelse?
  2. Hvorfor bliver man begravet?
  3. Hvornår møder man i kirken til begravelse?
  4. Hvordan begraver man en buddhist?
  5. Hvad er en jordfæstelse?
  6. Hvornår begyndte man at bruge kister?

Hvordan foregår en kristen begravelse?

Den folkekirkelige begravelse Præsten kaster tre gange jord på kisten, mens afdøde tiltales med ordene ”af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. Bagefter beder menigheden i fællesskab fadervor, og præsten afslutter med en velsignelse.

Hvorfor bliver man begravet?

Ved en begravelse (eller jordefærd) sænkes liget i jorden på et gravsted. En ceremoni kan markere begivenheden, men er ikke nødvendig for at handlingen kaldes en begravelse. En begravelse er ofte en religiøs ceremoni og varierer efter religionen; i kristne lande i begraves den afdøde almindeligvis i en ligkiste.

Hvornår møder man i kirken til begravelse?

Det tilstræbes, at begravelsen finder sted 5-10 dage efter, at afdøde er gået bort. Bedemanden kan dog søge udsættelse. Det sker, at der ikke er plads i kirken på det ønskede tidspunkt eller, at et nært familiemedlem ikke kan komme hjem fra udlandet.

Hvordan begraver man en buddhist?

Begravelsen
  1. Ved en ildbegravelse bliver afdøde kremeret/brændt – i Tibet sker det på et ligbål.
  2. Vandbegravelsen foregår ved, at afdøde skæres i stykker og kastes i floden til fiskene.
  3. Ved en luftbegravelse skæres afdøde også i stykker og kastes for gribbene som føde.

Hvad er en jordfæstelse?

Præsten skal kaste jord på kisten tre gange med ordene: ”Af jord er du kommet (skabelsen), til jord skal du blive (tilintetgørelsen), og af jord skal du igen opstå (genopstandelsen)”. Ved en jordfæstelse foregår jordpåkastelsen ved graven og ved en bisættelse foregår den i kirken.

Hvornår begyndte man at bruge kister?

Kister almindeligt begravelsesudstyr Kister til begravelse blev først almindelige i Danmark fra omkring 1550. Selvom alle kan siges at være lige i døden, har valget af begravelsesudstyr til alle tider været baseret på individuelle ønsker.