Table of Contents:

  1. Hvad skal Jesu historie om den fortabte søn lære os?
  2. Hvem fortalte Jesus lignelsen om den fortabte søn til?
  3. Hvad betyder lignelsen om det mistede får?
  4. Hvad er budskabet i den barmhjertige samaritaner?
  5. Hvad er Lignelsens budskab?

Hvad skal Jesu historie om den fortabte søn lære os?

Således er faderens kærlighed og glæde ved at gense sin forsvundne søn et billede på Guds kærlighed og tilgivelse for hver eneste af menneskenes sønner, der vælger at forsage fortabelsen og søge tilbage til hans nåde. Faren (Gud), ikke sønnen, er på den vis hovedperson i lignelsen.

Hvem fortalte Jesus lignelsen om den fortabte søn til?

Han var glad for, at hans yngste søn havde omvendt sig og var vendt hjem. Jesus fortalte farisæerne de tre lignelser, fordi han ønskede, at de skulle vide, hvor meget vor himmelske Fader elsker alle. Han elsker de mennesker, som adlyder ham.

Hvad betyder lignelsen om det mistede får?

Jesus Kristus fortalte farisæerne, hvad lignelsen betød. Han sagde, at de, som synder, er som det vildfarne får. Ligesom hyrden, der ønskede at redde det vildfarne får, ønsker Jesus at frelse dem, der synder. Jesus sagde, at det er grunden til, at han taler med syndere.

Hvad er budskabet i den barmhjertige samaritaner?

Lignelsen viser næstekærligheden i praksis Helt overordnet, så fortæller Jesus denne lignelse for at give et konkret eksempel på, hvordan man udøver næstekærlighed. Det ser vi i samaritanerens kærlige behandling af den sårede mand.

Hvad er Lignelsens budskab?

Lignelsernes formål er at anskueliggøre en sag eller et forhold gennem en lille fortælling. Ved hjælp af denne fortællegenre forklarede Jesus om himlen, kærlighed og tilgivelse, så budskabet blev mere forståeligt for tilhørerne.