Table of Contents:

  1. Hvad sker der med os når vi dør?
  2. Hvordan opstår en sjæl?
  3. Hvor går man hen når man dør?
  4. Hvem kommer i helvede?
  5. Kan de afdøde se os?
  6. Hvor skal vi hen når vi dør?
  7. Hvad en sjæl?
  8. Hvornår får man en sjæl?

Hvad sker der med os når vi dør?

Når kroppen dør, lever sjælen videre. På dommedag, som er dagen, hvor Gud lader jorden gå under, vil krop og sjæl genopstå sammen. Den, der har levet et godt troende liv, vil blive belønnet med evig lyksalighed i Paradis, mens de andre bliver henvist til et liv i Helvede.

Hvordan opstår en sjæl?

Sjælen er begrebet om menneskets indre liv i form af dets tanker, følelser, forestillinger og erindringer mv. ... Ifølge nogle religiøse forestillinger eksisterer sjælen allerede før fødslen og undfangelsen og inkarnerer i legemet under svangerskabet. Sjælen lever således kun midlertidigt i legemet.

Hvor går man hen når man dør?

Hvor går vi hen, når vi dør? Når vi dør, bliver vores ånd og legeme adskilt. Vores ånd går til åndeverdenen. Det er et sted med hvile og lykke for dem, der har truffet gode valg, og en tilstand som helvede for dem, der har truffet dårlige valg.

Hvem kommer i helvede?

Helvede (fra oldnordisk: Helwiti, af 'hel' (død) og 'witi' (straf)) er i flere religioner som den kristne tro det straffested, hvor man ender efter døden, hvis man ikke er blevet frelst.

Kan de afdøde se os?

Afdødekontakt er en smuk form for healing. De afdøde kommer for at vise os, at de er omkring os, at de følger med i vores liv og at de er klar til at hjælpe – også selvom de ikke længere har en fysisk krop. Alt vi skal gøre er at bede om hjælpen og have tillid til, at den bliver os givet.

Hvor skal vi hen når vi dør?

Hvor går vi hen, når vi dør? Når vi dør, bliver vores ånd og legeme adskilt. Vores ånd går til åndeverdenen. Det er et sted med hvile og lykke for dem, der har truffet gode valg, og en tilstand som helvede for dem, der har truffet dårlige valg.

Hvad en sjæl?

Sjæl, almindeligvis opfattet som hjemstedet for menneskets indre liv, dvs. indbegrebet af dets tanker, følelser, forestillinger, erindringer mv. Begrebet dækker sådan set det samme som bevidsthed, men implicerer tillige, at bevidsthedsfænomenerne udgør en enhed.

Hvornår får man en sjæl?

Men hvornår kommer sjælen så ind i fostret? Svaret må være ved undfangelsen. I hvert fald hvis man ser nærmere på den kristne tro. Her er der især to begivenheder, som peger på, at Gud indgyder mennesket sjælen allerede ved undfangelsen.