Table of Contents:

 1. Hvad siger Jesus om omskæring?
 2. Er taknemmelig for?
 3. Hvilke argumenter er der for og imod omskæring?
 4. Hvad vil det sige at være omskåret?
 5. Hvordan skal jeg bede?
 6. Hvad er forskellen på taknemlig og taknemmelig?
 7. Hvordan kan man sige tak?
 8. Hvorfor bliver man omskåret?
 9. Hvad er forhuden til?

Hvad siger Jesus om omskæring?

Mosebog, kap. 17, 10-14 (se kilder) sagde: “Dette er min pagt med dig og dine efterkommere, som I skal holde: Alle af mandkøn hos jer skal omskæres. I skal lade jeres forhud omskære, og det skal være tegn på pagten mellem mig og jer. Otte dage gammel skal hver dreng hos jer omskæres, slægt efter slægt.

Er taknemmelig for?

Når du er taknemmelig for det, du har, har du faktisk alt, hvad du behøver. Det lyder måske temmelig banalt, men den kraft, der ligger i taknemmelighed, kan give os lige præcis det, vi måske hungrer allermest efter – mere glæde, mere nærvær og mere overskud.

Hvilke argumenter er der for og imod omskæring?

· Omskæring af drenge er lemlæstelse og bør ikke accepteres, fordi det udføres af jøder, hvis kultur vi er godt bekendt med. · Omskæringen er forældrenes ønske og ikke barnets, og derfor er det forældrenes religiøse rettigheder, der sættes over barnets ret til selvbestemmelse.

Hvad vil det sige at være omskåret?

Omskæring af drenge er en operation eller et indgreb, hvor der skæres i kønsdelene. I de fleste tilfælde, hvor baggrunden for indgrebet er religiøs, fjernes hele forhuden på penis, og derfor kaldes en sådan omskæring i lægekredse ofte for forhudsamputation.

Hvordan skal jeg bede?

Hvordan beder man
 1. Begynd din bøn. Før du begynder din bøn, så find et roligt sted, hvor du er komfortabel. ...
 2. Hav en samtale med Gud. Tal fra dit hjerte – fortæl om dine håb og ønsker og om dine bekymringer og problemer. ...
 3. Afslut din bøn. ...
 4. Handl ud fra dine retfærdige ønsker.

Hvad er forskellen på taknemlig og taknemmelig?

Der har været officiel valgfrihed mellem de to stavemåder siden 1955. Før da var kun “taknemmelig” accepteret. Valgfriheden gælder i øvrigt også navneordsformerne “taknemlighed” og “taknemmelighed”.

Hvordan kan man sige tak?

Giv et klap på skulderen, et håndtryk, et kram eller et kys til den, du ønsker at takke – afhængig af, hvor nær jeres relation er. En person med ”kærtegn” som kærlighedssprog vil sætte pris på at mærke den fysiske kontakt som symbol på din taknemlighed.

Hvorfor bliver man omskåret?

Abraham indgik ifølge skrifterne en pagt med Gud, hvor Gud ifølge 1. Mosebog, kap. 17, 10-14 (se kilder) sagde: “Dette er min pagt med dig og dine efterkommere, som I skal holde: Alle af mandkøn hos jer skal omskæres. I skal lade jeres forhud omskære, og det skal være tegn på pagten mellem mig og jer.

Hvad er forhuden til?

Forhuden er et tyndt lag hud, som dækker og beskytter penishovedet blandt andet ved at sørge for, at slimhinderne på penis ikke tørrer ud. Ved rejsning trækker forhuden sig tilbage.