Table of Contents:

  1. Hvilken stjerne fulgte de tre vise mænd?
  2. Hvad var ledestjernen?
  3. Hvad fulgte de tre vise mænd julenat?
  4. Hvor rejser Maria og Josef fra?
  5. Hvilken stjerne er Nordstjernen?
  6. Hvad skete der i Betlehem?
  7. Hvor kan man læse juleevangeliet?
  8. Hvilke gaver fik Jesusbarnet?
  9. Hvilken slægt var Josef af?
  10. Hvilken slægt tilhører Josef og dermed også Jesus?
  11. Hvor kommer Josef fra?
  12. I hvilken by boede Josef og Maria?
  13. Hvordan finder jeg Nordstjernen?

Hvilken stjerne fulgte de tre vise mænd?

Julestjernen eller betlehemsstjernen er ofte anvendte betegnelser for den stjerne, der ifølge fortællingen om de vise mænd (hellige tre konger) i Matt 2,1-12 ledte disse til Jesusbarnet i Betlehem.

Hvad var ledestjernen?

1) stjerne, hvorefter man styrer sin gang ell. især (til søs) sin kurs. Sømanden som intet Compas har, trænger til en Ledestierne.

Hvad fulgte de tre vise mænd julenat?

Annonce: Hvad så de tre vise mænd glimte over Betlehem? CLASSIC: De tre vise mænd fulgte Betlehem-stjernen til Jesus' krybbe.

Hvor rejser Maria og Josef fra?

Ifølge Juleevangeliet rejste den gravide Jomfru Maria og hendes trolovede, Josef, fra deres hjem i Nazaret til Betlehem for at lade sig tælle i kejser Augustus' folkeoptælling. Da parret endelig nåede frem, fødte hun Jesus og lagde ham i en krybbe.

Hvilken stjerne er Nordstjernen?

Polaris, Alfa Ursae Minoris, hedder også Polarstjernen eller Nordstjernen og ligger i stjernebilledet Lille Bjørn. Nordstjernen er egentlig af et tredobbelt stjernesystem med en hovedstjerne, en supergigant med pulserende lysstyrke: Alfa Ursae Minoris Aa eller α UMi Aa og to mindre stjerner: α UMi Ab, α UMi B.

Hvad skete der i Betlehem?

Barnemordet i Betlehem beskrives i Matthæusevangeliet, kapitel 2, vers 16-18: Da Herodes nu indså, at han var blevet narret af de vise mænd, blev han rasende; og i Betlehem og i hele dens omegn lod han alle drenge på to år og derunder myrde, ud fra den tid, han havde fået opgivet af de vise mænd.

Hvor kan man læse juleevangeliet?

Juleevangeliet – Alle titler på Saxo.com tagget som Juleevangeliet.

Hvilke gaver fik Jesusbarnet?

De vise mænd medbragte gaver i form af guld, røgelse og myrra. Guld giver selvfølgelig sig selv, og røgelse er træ eller bark fra træer af slægten Commiphora, også kaldet røgelsestræer. Det afgiver en duftende røg, hvis det brændes af. Myrra er den tørrede saft af de selv samme træer.

Hvilken slægt var Josef af?

Josef i Mosebøgerne var Matthæus' forbillede; den Josef, der blev solgt som slave til Ægypten, og var søn af patriarken Jakob. Typisk nok hedder Josefs far Jakob i Matthæus' stamtavle, selv om Lukas opgiver, at Josefs far hed Eli.

Hvilken slægt tilhører Josef og dermed også Jesus?

I Matthæus' og Lukas' forhistorier kombineres de to modeller, idet Jesus indlemmes i Davids slægt gennem sin sociale far, Josef, og bliver født som Guds søn i kraft af undfangelsen ved Helligånden.

Hvor kommer Josef fra?

Josef er et drengenavn, der stammer fra hebraisk. I Bibelen er det navnet på flere personer, tidligst en af patriarken Jakobs sønner.

I hvilken by boede Josef og Maria?

Maria og Josef boede ifølge Biblen i Nazaret, der på Jesu tid var lille og uden betydning. Samaritanerne udgjorde en selvstændig jødisk gruppe i oldtidens Mellemøsten. Deres jødiske naboer betragtede dem som hedninge.

Hvordan finder jeg Nordstjernen?

Nordstjernen ligger i stjernebilledet Lille bjørn, hvor den er den klareste stjerne. Den er stjernen, der ligger nærmest nord. Den kan altid ses på himlen på den nordlige halvkugle og har derfor været brugt til at navigere efter i århundreder. Faktisk er Nordstjernen et tredobbelt stjernesystem.