Table of Contents:

  1. Hvordan beskrives Gud?
  2. Hvem er den kristne Gud?
  3. Hvilket menneskesyn kommer til udtryk i kristendommen?
  4. Hvad står Gud for?
  5. Hvad er Elohim?
  6. Hvad er synkretisme?
  7. Hvordan er det kristne menneskesyn?
  8. Hvad hedder Gud?
  9. Hvad kaldes Jehovas Vidners bibeloversættelse?
  10. Hvordan er Jahve?
  11. Hvor ligger Skærsilden?
  12. Hvordan er der i Skærsilden?

Hvordan beskrives Gud?

Gud. Gud er betegnelsen for et personlig overmenneskeligt væsen. Gud er personlig, opfattet i den forstand, at de troende ser ham eller hende som et magtfuldt, individualiseret væsen, som det både er muligt og nødvendigt at have kontakt med.

Hvem er den kristne Gud?

Troen på treenigheden bestående af Faderen, Sønnen og Helligånden er central i næsten alle trossamfund, der opfatter sig som kristne. Udformningen af læren skyldes troen på monoteisme, samtidigt med at der findes mange antydninger i Bibelen om, at Jesus og Helligånden er Gud ligesom Gud Fader.

Hvilket menneskesyn kommer til udtryk i kristendommen?

at ethvert menneske er unikt og skabt i Guds billede og til fællesskab og relationer. at alle mennesker har uendelig værdi i sig selv; er uerstattelige, lige værdige og værdifulde. Værdighed er noget man tilsiges og dermed ikke noget man skal gøre sig fortjent til.

Hvad står Gud for?

Gud er i jødedommen, kristendommen og islam himlens og jordens skaber og verdens herre. I Gamle Testamente omtales Gud også som Jahve eller Jehova. Gud er egentlig en titel og ikke et egennavn, selv om det opfattes som sådan af mange, hvorimod Jahve eller Jehova er den bibelske guds egennavn.

Hvad er Elohim?

Elohim er et hebraisk ord og betyder 'Gud', ofte brugt i betydningen 'Israels Gud', men kan også anvendes om andre folkeslags guder. Sandsynligvis er der tale om et kunstord, dannet af det fællessemitiske ord for en guddom, el eller ilu. I den hebraiske bibel er det Elohim, der skaber verden (1.

Hvad er synkretisme?

Synkretisme er i religionshistorie forening af stof fra flere forskellige religiøse traditioner.

Hvordan er det kristne menneskesyn?

Et kristent menneskesyn indebærer altså, at menneskets eksistens ikke kan forstås i sig selv eller ud fra sig selv, men i sit forhold til Gud og medmennesket. Et kristent menneskesyn forankrer sine normer i Guds vilje, som den er åbenbaret i Bibelen.

Hvad hedder Gud?

Gud
  • Gud Fader – den ene person i den kristne Treenighed.
  • JHWH (tetragrammaton), Jahve - betegnelse for Guds hebraiske egennavn. ...
  • Jehova, Herren (samme som JHWH) – danske betegnelser for den kristne gud.

Hvad kaldes Jehovas Vidners bibeloversættelse?

De anvender primært deres egen bibeloversættelse, som adskiller sig fra andre bibeloversættelser på flere punkter, f. eks bruges navnet Jehova om Gud, et navn, der før blev anset for at være den korrekte udtale af navnet, der på hebraisk staves יהוה, d.v.s. bogstaverne YHWH (på dansk: JHVH).

Hvordan er Jahve?

Jahve er en handlende, ofte krigerisk gud, der fra udvandringen af Egypten styrer sit folk gennem nedkæmpelse af dets fjender (Dommerbogen, kap. 5). I løbet af kongetiden træder nye træk hos Jahve frem; Jahve er konge (Esajas' Bog, kap. 6) og skaber (Salme 29).

Hvor ligger Skærsilden?

Skærsild. I Den guddommelige komedie er Skærsildsbjerget placeret på en ø midt i havet. Dante skildrer, hvordan han på sin vandring møder de sjæle, der har hjemme der. Foruden mennesker, der af forskellige årsager er døde uden aflad, drejer det sig om dødssyndere: misundelige, sløve, gerrige mfl.

Hvordan er der i Skærsilden?

Skærsilden (lat. purgatorium "renselsessted") er i den romersk-katolske kirkes dogmatik en tilstand mellem døden og saligheden, hvor afdøde gennemgår den renselse der er nødvendig før de kan komme i himlen, da "intet vanhelligt kommer derind" (Åb 21,27).