Table of Contents:

  1. Hvordan fakturerer man til et EAN nummer?
  2. Hvad er Peppol format?
  3. Hvordan virker EAN nummer?
  4. Hvad er OIO UBL filer?
  5. Hvad står OIO for?
  6. Hvad er EAN betaling?
  7. Hvad er en oioxml faktura?

Hvordan fakturerer man til et EAN nummer?

Du skal bruge et EAN-nummer fra din offentlige kunde til at sende fakturaen det rigtige sted hen. EAN-nummeret er kundens elektroniske identitet. En offentlig kunde kan have flere EAN-numre. Du skal også være opmærksom på, at nogle offentlige kunder modtager deres fakturaer via deres CVR-nummer.

Hvad er Peppol format?

Peppol.com (den hjemmeside, du befinder dig på lige nu) finder du en sådan online fakturaskabelon. Her kan du indtaste og sende e-fakturaer i det format, der kaldes PEPPOL. Det er et format, du kan bruge til fakturering af alle offentlige myndigheder i hele EU, men også til mange andre virksomheder verden over.

Hvordan virker EAN nummer?

Et EAN-nummer er et 13-cifret identifikations nummer, som alle offentlige myndigheder og institutioner skal have, men som også kan anvendes af private virksomheder. Når din virksomhed er registreret med et EAN-nummer, kan du modtage digitale fakturaer fra andre virksomheder og offentlige institutioner.

Hvad er OIO UBL filer?

OIOUBL-formatet bruges når der skal sendes elektroniske data til det offentlige. Det fungerer sådan, at den faktura der laves, bliver konverteret til OIOUBL. Dernæst sendes den konverterede faktura ind til NemHandelsregisteret, som så videreekspederer den til kunden.

Hvad står OIO for?

OIO er en dansk forkortelse for "Offentlig Information Online". XML står for "Extensible Markup Language" og er en international standard for, hvordan man udveksler data over internettet eller via HTML.

Hvad er EAN betaling?

EAN-Betaling er en betalingsmetode, man bruger til at handle med offentlige institutioner. En skole, kommune eller andet har tilknyttet et EAN-nummer på 13 cifre. EAN-betaling er ikke en del af din betalingsgateway da betalingsformen foregår via fakturabetaling.

Hvad er en oioxml faktura?

OIOXML er et format, som har til formål at indeholde information om et givent dokument. Det bruges når en virksomhed ønsker, at sende dokumenter som fx fakturaer til en offentlig virksomhed. ”OIO” står for Offentlig Information Online, og ”XML” står for Extensible Markup Language.