Table of Contents:

  1. Hvem fornægter Jesus?
  2. Hvad siger Jesus på korset?
  3. Hvor mange gange fornægtede Peter Jesus?
  4. Hvordan beskrives Pontius Pilatus?
  5. Hvilken betydning har nadver?
  6. Hvorfor leder I efter den levende?
  7. Hvilken discipel fornægtede Jesus tre gange inden hanen havde galet to gange?
  8. Hvilken rolle spiller Pilatus i korsfæstelsen af Jesus?
  9. Hvad er meningen af sætningen fra Herodes til Pilatus?

Hvem fornægter Jesus?

Jesus forudsagde for Peter ved det sidste måltid, at han i den samme nat ville fornægte ham tre gange. Dette afviste han som alle andre disciple (Mark 14,27-31 par.): Om jeg så skal dø sammen med dig, vil jeg aldrig fornægte dig. Det samme sagde også alle de andre.

Hvad siger Jesus på korset?

Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør (Lukasevangeliet, 23,34; om dem, der korsfæstede ham); Sandelig siger jeg dig: I dag skal du være med mig i Paradis (Lukasevangeliet, 23,43; til én af de andre korsfæstede); Kvinde, dér er din søn. Dér er din mor (Johannesevangeliet, 19,27; til hhv.

Hvor mange gange fornægtede Peter Jesus?

er Peter den første, der bekender Jesus som Messias. Alle fire evangelier fortæller om Peters tre gange gentagne fornægtelse af Jesus, som Jesus selv havde forudsagt ("før hanen galer, vil du fornægte mig tre gange", Matth. 26,34). Ifølge overleveringen (Luk.

Hvordan beskrives Pontius Pilatus?

Pontius Pilatus var romersk præfekt i Judæa og Samaria 26-36 e.Kr. Han blev fulgt af Marcellus. Pilatus er mest kendt som den politisk ansvarlige for domsfældelsen og korsfæstelsen af Jesus.

Hvilken betydning har nadver?

Nadver (et gammelt ord for aftensmåltid) er en kristen liturgisk handling baseret på Jesu Kristi sidste måltid med disciplene før korsfæstelsen. Den romersk-katolske kirke kalder nadveren kommunion (latin communio, 'fællesskab', 'Den hellige Kommunion'.

Hvorfor leder I efter den levende?

Dengang blev jødiske martyrer æret ved udbygningen af deres grave for at betone deres ret til fremtidig opstandelse. Dette var unddraget de urkristne: Hvorfor leder I efter den levende blandt de døde? (Luk 24,5). Derfor manglede Jesu grav i den første Petersprædiken og i Paulus' breve.

Hvilken discipel fornægtede Jesus tre gange inden hanen havde galet to gange?

er Peter den første, der bekender Jesus som Messias. Alle fire evangelier fortæller om Peters tre gange gentagne fornægtelse af Jesus, som Jesus selv havde forudsagt ("før hanen galer, vil du fornægte mig tre gange", Matth.

Hvilken rolle spiller Pilatus i korsfæstelsen af Jesus?

Pilatus er mest kendt som den politisk ansvarlige for domsfældelsen og korsfæstelsen af Jesus. Pilatus kom fra ridderfamilien Pontius og afløste Valerius Gratus som præfekt over Judæa og Samaria i år 26.

Hvad er meningen af sætningen fra Herodes til Pilatus?

Det betyder i moderne sprogbrug at fare rundt i et system, hvor man ikke kan få sin sag afgjort. Udtrykket har rødder i Lukasevangeliet 23, hvor Jesus stilles for den kejserlige, romerske landshøvding Pontius Pilatus, som i forsøget på ikke at dømme Jesus sender ham til den judæiske kong Herodes.