Table of Contents:

  1. Hvor mange gram salt pr kg kød?
  2. Hvorfor rører man en fars sej?
  3. Hvad binder en rørt fars sammen?
  4. Hvor længe skal fars røres?
  5. Kan færdigrørt fars fryses?

Hvor mange gram salt pr kg kød?

Kødet drysses med 3-8 g salt pr. kg kød - 0,3-0,8% saltning. Mængden kan variere efter, hvor salt man ønsker smagen. Det er vigtigt, at saltet fordeles nogenlunde jævnt på kødet.

Hvorfor rører man en fars sej?

Du glemmer at røre kødet sejt med salt Det er vigtigt, at man først rører kødet sejt med saltet, for det har stor betydning for, hvor meget væske farsen efterfølgende kan binde. Så undgår man at skulle hælde en hel masse mel i for at forhindre frikadellerne i at flyde ud.

Hvad binder en rørt fars sammen?

Det opløste protein er en god emulgator, der gør, at fedt og vand forenes bedre, da proteinet lægger sig i grænselaget mellem fedt og vand i farsen. Derfor hænger en farsret bedre sammen, når farsen først røres med salt og får lov til at hvile, så de opløste proteiner kan nå at finde på plads.

Hvor længe skal fars røres?

Saltet opløser nogle proteiner i kødet, og det gør, at du nemmere kan få farsen til binde sammen. Men lige så vigtigt det er røre en frikadellefars grundigt, lige så vigtigt er det ikke at røre farsen for længe. Så rør indtil du har en let og nærmest klukkende fars, der hænger godt sammen.

Kan færdigrørt fars fryses?

Man kan fryse tilberedt fars, men det er bedre at fryse tilberedte farsretter. Færdigrørt fars der fryses, må ikke være tilsat salt, det fremmer harskningen. Det er også bedst først at krydre farsen, når den er optøet. Dybfrossen fars har 1 -2 mdr.