Table of Contents:

 1. Hvad symbolisere solnedgang?
 2. Hvad symbolisere solstråler?
 3. Hvad betyder den røde farve?
 4. Hvad symbolisere lys og mørke?
 5. Hvad er vand et symbol på?
 6. Hvad er en fugl symbol på?
 7. Hvad er Fyrtårnet symbol på?
 8. Hvad er sne et symbol på?
 9. Hvor kommer den røde farve fra?
 10. Hvad symbolisere en rød bil?
 11. Hvad symboliserer blodrød?
 12. Hvad kan et lys symbolisere?
 13. Hvad er hvid et symbol på?
 14. Hvad symbolisere lygter?
 15. Hvad symbolisere vanddråber?

Hvad symbolisere solnedgang?

Aften, solnedgang er dagens afslutning og et symbol på at noget nærmer sig sin afslutning. Et tab, en afsked. Noget er ved at være forbi og noget nyt er i vente.

Hvad symbolisere solstråler?

Solen er symbolsk blevet tillagt guddommelige kvaliteter som lys- og livgiver i mange kulturer. Ofte forbindes den med en mandlig guddom og på det jordiske plan med kongen eller kejseren. Tilsvarende forbindes Månen med det kvindelige.

Hvad betyder den røde farve?

Rød forbindes med: Ild og Blod Aktivitet, varme, energi, styrke, selvsikkerhed, vildskab, kærlighed, frugtbarhed, liv, lidenskab, stærke følelser, varme, hede, opofrelse og fare. Rød er kærlighedens farve - men også hadets og raseriets farve. Rød forbindes også med aggressivitet og vitalitet.

Hvad symbolisere lys og mørke?

Symbolsk lys er lys som ikke har en naturlig lyskilde. I gamle billeder skal dette lys ofte ses som kommende fra Gud. I nyere billeder er lyset og mørket ofte symbol på det gode og det onde.

Hvad er vand et symbol på?

Vand, symboliserer det livgivende, rensende, frugtbarhed, fødsel og genfødsel, den urmoderlige fostertilstand, det ubevidste, det flydende og strømmende, urstof og ophav, men også kaos, undergang og død, og er et af de fire elementer.

Hvad er en fugl symbol på?

Fugle symboliserer bl. a. sjælen eller ånden, der kan flyve op fra legemet ved døden (i det gamle Egypten hed sjælefuglen Ba); endvidere symboliserer de luften og himlen, fantasi, frihed, livsglæde, drøm og længsel.

Hvad er Fyrtårnet symbol på?

Vi har gavn af fyrtårne i vort liv og virke. Det giver retning, hjælper til at holde kursen og er med til at give tryghed. Et lys i mørket giver også tro og håb.

Hvad er sne et symbol på?

Is og sne, symboliserer især kulde af både fysisk og psykisk art, jomfruelighed, goldhed, hårdhed, skrøbelighed, isolation og indelukkethed. Det ses i udtryk som “isen i mit sind”, “at bryde isen”, “lægge nogen på is”, “blodet fryser til is” og “iskold” eller “isnende kold”.

Hvor kommer den røde farve fra?

Karminsyre – naturlig rød farve – er et af de vigtigste pigmenter verden over og bruges i kosmetik, fødevarer og tekstiler. Det er skjoldlus, der lever på kaktusser i Peru eller på Gran Canaria, der i dag lægger krop til frembringelsen af det røde farvestof karmin til industriel brug.

Hvad symbolisere en rød bil?

Lys rød symboliserer glæde, seksualitet, lidenskab, følsomhed og kærlighed. Pink signalerer romantik, kærlighed og venskab. Derudover fremhæver den kvindelige kvaliteter og opfordrer til passivitet. Mørkerød forbindes med energi, viljestyrke, raseri, vrede, lederskab, mod, længsel og ondskab.

Hvad symboliserer blodrød?

Rød forbindes med blod, hjerte, liv, lidenskab, stærke følelser, varme, hede, ild, opofrelse og fare. Den står for aggressivitet og vitalitet. Det er kærlighedens farve, men også hadets og raseriets. Det er kampens, krigens og dermed også militærets farve.

Hvad kan et lys symbolisere?

Lys, symboliserer bl. a. Solen, det guddommelige, det gode, paradis, evighed, livets kraft, dagen, inspiration, visdom, glæde, fornyelse. Mange religioner og filosofiske systemer rummer en kosmologisk dualisme mellem lys og mørke, der svarer til Gud og Satan og det gode over for det onde.

Hvad er hvid et symbol på?

Farven hvid kan betyde: Renhed, fred, fornuft, intellekt, Gud, lys, jomfruelighed, sarthed, passivitet og tomhed. Mange kunstnere arbejder med symboler og symbolik – det at noget har en betydning, der rækker ud over, hvad man umiddelbart kan se på billedet.

Hvad symbolisere lygter?

Man kan “lede med lys og lygte”, dvs. søge grundigt; “røde lygter” er tegn på en udsolgt forestilling. – En lygtemand er i folketroen et lille overnaturligt mandsvæsen, der om aftenen eller natten med en lygte lokker folk på afveje i fx moser, enge og skove.

Hvad symbolisere vanddråber?

Vand, symboliserer det livgivende, rensende, frugtbarhed, fødsel og genfødsel, den urmoderlige fostertilstand, det ubevidste, det flydende og strømmende, urstof og ophav, men også kaos, undergang og død, og er et af de fire elementer.