Table of Contents:

  1. Hvad handlede uafhængighedskrigen om?
  2. Hvad blev resultatet af den amerikanske revolution?
  3. Hvilke konsekvenser fik uafhængighedserklæringen?
  4. Hvilke principper ligger til grund for uafhængighedserklæringen?
  5. Hvad handler den amerikanske uafhængighedserklæring om?
  6. Hvad sker der i 1776?
  7. Hvilke konsekvenser havde borgerkrigen?
  8. Hvad er grundprincipperne i den amerikanske forfatning?
  9. Hvad skete der efter at kolonierne underskrev uafhængighedserklæringen?
  10. Hvad står der i forfatningen?
  11. Hvad skete der ?
  12. Hvad skete der i 1776 i Danmark?
  13. Hvad skete der i 1861?
  14. Hvordan endte den amerikanske borgerkrig?
  15. Hvad står der i den amerikanske forfatning?

Hvad handlede uafhængighedskrigen om?

Den amerikanske uafhængighedskrig () eller amerikanske befrielseskrig (engelsk: American Revolutionary War eller American War of Independence) var en krig mellem Storbritannien og tretten britiske kolonier, som erklærede deres uafhængighed som Amerikas Forenede Stater i 1776.

Hvad blev resultatet af den amerikanske revolution?

Den amerikanske revolution var en revolution i anden halvdel af 1700-tallet, hvorunder de 13 oprindelige kolonier, som i dag udgør et område langs den amerikanske østkyst, løsrev sig fra Storbritannien og oprettede Amerikas Forenede Stater som en føderal republik.

Hvilke konsekvenser fik uafhængighedserklæringen?

Under krigen erklærede staterne samlet, at de havde ret til at være uafhængige af England. Efter over otte års krig vandt kolonisterne endeligt og begyndte arbejdet med den forfatning som skulle samle de 13 kolonier i Amerikas Forenede Stater.

Hvilke principper ligger til grund for uafhængighedserklæringen?

Erklæringen begynder med at fastslå, at det er selvindlysende, at mennesker er født lige og fra naturen besidder umistelige rettigheder (Den amerikanske revolution, se kilder). Det er det, man kalder naturretstænkning. Regeringer har man for at sikre disse rettigheder mod overgreb og tyranni.

Hvad handler den amerikanske uafhængighedserklæring om?

Den 4. juli 1776 godkendte USA's kongres Uafhængighedserklæringen. Dens primære forfatter, Thomas Jefferson, skrev erklæringen som en formel forklaring på, hvorfor Kongressen havde stemt for at erklære sig uafhængige af Storbritannien den 2. juli, mere end et år efter udbruddet af den amerikanske uafhængighedskrig.

Hvad sker der i 1776?

Den 4. juli 1776 erklærede den anden konventskongres fra sit sæde i Philadelphia USA for uafhængigt i et meget skelsættende dokument, Uafhængighedserklæringen, der primært var forfattet af Thomas Jefferson.

Hvilke konsekvenser havde borgerkrigen?

Borgerkrigen udgjorde et vendepunkt for mange indianske nationer, idet nogle mistede deres selvstændighed, nogle mistede deres jord, og nogle blev udsat for brutale massakrer – sågar nye folkemord – af unionisternes soldater eller andre indianere” (se kilder).

Hvad er grundprincipperne i den amerikanske forfatning?

USA's forfatnings første tre artikler tilkendegiver tilsammen doktrinen om magtadskillelse, som inddeler den føderale stat i tre grene (magtens tredeling): en lovgivende magt: Kongressen, som består af to kamre, henholdsvis Repræsentanternes Hus og Senatet (Artikel I).

Hvad skete der efter at kolonierne underskrev uafhængighedserklæringen?

Underskrivelsen fandt sted den 2. august 1776. Personerne, der underskrev uafhængighedserklæringen, repræsenterede de 13 britiske kolonier, som senere blev til de første 13 delstater i USA, her nævnt i samme rækkefølge som delstaterne blev oprettet: 1. Delaware.

Hvad står der i forfatningen?

Den er grundlag og udgangspunkt for al lovgivning og al myndighedsudøvelse på føderalt niveau i USA, ligesom den definerer omfanget og begrænsningerne af den føderale stats – dvs. centralregeringen – beføjelser.

Hvad skete der ?

Den amerikanske uafhængighedserklæring (engelsk: Declaration of Independence) blev udstedt den 4. og 5. juli 1776 i Philadelphia, over et år efter at Den Amerikanske Uafhængighedskrig var brudt ud mod Kongeriget Storbritannien, på initiativ af blandt andre Thomas Jefferson fra Virginia.

Hvad skete der i 1776 i Danmark?

Denne nationale politik kulminerede i 1776 med udstedelsen af Loven om Indfødsretten, som gav de indfødte eneret til statens embeder.

Hvad skete der i 1861?

Den Amerikanske Borgerkrig var en politisk og militær konflikt i årene 1861-1865 mellem Nordstaterne og Sydstaterne i USA. Borgerkrigen resulterede i afskaffelse af slaveriet i Sydstaterne og samtidig bevarelse af Unionen.

Hvordan endte den amerikanske borgerkrig?

Konføderationens modstand begyndte at bryde sammen, og Lee overgav sig til Grant efter Slaget ved Appomattox Courthouse den 9. april 1865. Krigen, som var den blodigste i Amerikas historie, kostede 620.000 soldater livet foruden et ukendt antal civile. Den afsluttede slaveriet og genskabte Unionen.

Hvad står der i den amerikanske forfatning?

Den er grundlag og udgangspunkt for al lovgivning og al myndighedsudøvelse på føderalt niveau i USA, ligesom den definerer omfanget og begrænsningerne af den føderale stats – dvs. centralregeringen – beføjelser.