Table of Contents:

  1. Hvor er der bjørne i Europa?
  2. Hvor er der bjørne?
  3. Hvornår var der bjørne i Danmark?
  4. Er der bjørne i Skandinavien?
  5. Hvor er der elge i Sverige?
  6. Hvor lever Elge i Sverige?

Hvor er der bjørne i Europa?

Brunbjørn (Europa) Udbredelse: Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Østrig, Schweiz, Italien, Spanien, Polen samt alle østlande i Europa. Levested: Tæt skov ofte i forbindelse med bjerge.

Hvor er der bjørne?

Bjørne kan findes på alle kontinenter med undtagelse af Australien, dog primært på den nordlige halvkugle. I Afrika er de alene kendt fra Atlasbjergene i Marokko, hvor de dog nu er uddøde. Bjørne vejer fra 3 kg og er typisk brune, sorte eller hvide.

Hvornår var der bjørne i Danmark?

Bjørnen var udbredt i stenalderen, men yngste knoglefund går 6500 år tilbage. Den brune bjørn lever som bekendt ikke vildt i Danmark, men i den ældre stenalder var den udbredt i det meste af Europa, herunder i Danmark.

Er der bjørne i Skandinavien?

Der findes ca. 1200 bjørne i Sverige og Norge. Man skal dog meget langt nordpå for at støde på dem. I modsætning til Nordamerika, hvor 2-3 mennesker dræbes af bjørne hvert år, har der i Skandinavien kun været 3 dødelige angreb på mennesker inden for de sidste hundrede år.

Hvor er der elge i Sverige?

Elgen er en sky fætter, som de fleste af os måske kun har været heldige at skimte en enkelt gang eller to mellem træerne. Heldigvis har man i både Småland og Dalsland i Vestsverige gjort det nemt for os, der gerne vil helt tæt på skovens konge.

Hvor lever Elge i Sverige?

Jagtsæsonen for elg oktober 2021 og frem til udgangen af januar er der elgjagt i Skåne, Blekinge, Halland og Småland, og så skal man passe på, når man færdes i skoven. Især den første uge af jagtsæsonen skal man være ekstra påpasselig med at gå tur i skoven.