Table of Contents:

  1. Kan man stå på flere lejekontrakter?
  2. Kan jeg fremleje min lejlighed?
  3. Kan man leje et hus der er til salg?
  4. Er det en god forretning at udleje hus?
  5. Hvad vil det sige at en lejlighed ikke er delevenlig?
  6. Hvad vil det sige at en lejlighed er delevenlig?
  7. Kan jeg leje min ejerlejlighed ud?
  8. Hvor længe må man fremleje en ejerlejlighed?
  9. Kan man bo gratis til leje?
  10. Hvad er mine rettigheder som lejer?
  11. Er ejendomsinvestering en god ide?
  12. Hvordan starter man et udlejningsfirma?
  13. Hvad er en Roomi?
  14. Kan man få boligstøtte som studerende?
  15. Hvor lang tid må man leje sin lejlighed ud?

Kan man stå på flere lejekontrakter?

Tak for dit spørgsmål. Grundet bopælspligten som er en del af din lejekontrakt, kan man ikke have en lejekontrakt på to lejeboliger.

Kan jeg fremleje min lejlighed?

Du må fremleje hele din lejebolig, hvis følgende er opfyldt: Dit ønske om fremleje af lejlighed skyldes rimelige og midlertidige grunde som sygdom, studieophold, forretningsrejse, militærtjeneste, midlertidig forflyttelse el. lign. Fremlejen er tidsbegrænset til højst to år.

Kan man leje et hus der er til salg?

Som udgangspunkt er salg af boligen ikke en gyldig årsag til at opsige en lejer. Som udlejer kan man opsige lejer med et års varsel, og kun hvis du som udlejer selv skal bo i boligen.

Er det en god forretning at udleje hus?

Hvorfor investere i ejendomme? Grunden til at der er mange, der begår sig i boliginvestering, er, at det er en god investering. Ellers ville ingen gøre det. Man kan både få en årligt afkast gennem husleje, samtidig med at man tjener penge ved forøgelse af ejendommens værdi over de mange år, som man ejer ejendommen.

Hvad vil det sige at en lejlighed ikke er delevenlig?

Når en bolig ikke er delvenlig, så betyder det, at man ikke kan bo dér sammen med en ven. Det handler ofte om selve indretningen af lejligheden og fordeling af rum, som gør at den ikke er egnet til deling mellem venner. Det er dog tilladt, hvis I er et par eller hvis du er enlig.

Hvad vil det sige at en lejlighed er delevenlig?

Drømmer du om mere luft i økonomien, så er det en fordel at søge delevenlig lejlighed. Det er et stort plus, at du kommer til at dele husleje med andre, da du ofte kan få mere for pengene, når I er flere om at dele udgifterne. Samtidig bliver det også lettere at finde noget at bo i.

Kan jeg leje min ejerlejlighed ud?

Tidsbegrænset lejemål kræver gyldig grund! Ejer du en andel, ejerlejlighed eller villa? Og vil du leje ud i en begrænset periode? Så skal du have en tidsbegrænset lejekontrakt. Det kræver, at du har en særlig god grund til at leje ud for en kort periode frem for at benytte de almindelige regler i lejeloven.

Hvor længe må man fremleje en ejerlejlighed?

Udgangspunktet for fremleje er, at lejer har ret til at fremleje sin bolig i op til 2 år. Som ejer af en bolig, findes der ikke en tilsvarende gylden 2-års-regel. Hvis du vil leje din bolig ud, du faktisk kun tidsbegrænse lejeperioden, hvis du har en saglig begrundelse for, at lejeperioden ikke er ubegrænset.

Kan man bo gratis til leje?

Hvis du lader den unge mand bo gratis hos dig, skal han betale skat af værdien af den bolig, du giver ham. Du skal betale skat af den lejeindtægt, som du kunne få ved at udleje boligen til andre. Men udlejer du fx et mindre værelse i din ejerbolig, og er lejeindtægten under 24.000 kr.

Hvad er mine rettigheder som lejer?

Lejers ret til lejemålets nøgler Som lejer har du ret til at have samtlige nøgler til lejemålet og dermed har du også ret til at nægte udlejer at have en nøgle. Vi ser tit at udlejere tror de er i sin gode ret til at have en nøgle til lejemålet, men dette er desværre misforstået.

Er ejendomsinvestering en god ide?

Ejendomsinvesteringer er ofte beskrevet som en mere sikker investering end aktier, men med lavere potentiale. Fast ejendom svinger ikke i værdi på samme måde, som aktier gør. Dermed skal du ikke frygte af din ejendom har tabt 5% af sin værdi, mens du sov.

Hvordan starter man et udlejningsfirma?

Et ApS kræver en indskudskapital på mindst 50.000 kr., og et A/S kræver mindst 500.000 kr. Det er ikke et krav, at det er kontanter, der skydes ind. Det kan også være alle andre former for værdier. I praksis skal du dog have en revisorerklæring, der dokumenterer værdien af det aktiv, du vil skyde ind.

Hvad er en Roomi?

Du kan blandt andet fortælle om, hvad du laver til daglig, dine interesser, og hvad du søger i en roomie. Det er oftest lettest at finde en roomie, hvis du vedlægger nogle billeder af boligen og det værelse, du lejer ud. Det gør dit opslag langt mere attraktiv.

Kan man få boligstøtte som studerende?

Boligsikringen er individuel og udregnes på baggrund af din nuværende indkomst, husleje per m2 samt andre parametre. Som udgangspunkt kan det sagtens betale sig for de fleste studerende at søge boligsikring. Ydelsen ligger i gennemsnit på cirka 500-600 kroner per modtager.

Hvor lang tid må man leje sin lejlighed ud?

Udgangspunktet for fremleje er, at lejer har ret til at fremleje sin bolig i op til 2 år. Som ejer af en bolig, findes der ikke en tilsvarende gylden 2-års-regel. Hvis du vil leje din bolig ud, du faktisk kun tidsbegrænse lejeperioden, hvis du har en saglig begrundelse for, at lejeperioden ikke er ubegrænset.