Table of Contents:

  1. Hvad hedder bjørnens unger?
  2. Hvad er den største bjørn?
  3. Kan isbjørn og brun bjørn få unger sammen?
  4. Hvor er der isbjørne?
  5. Hvilke af egenskaberne Herunder er tilpasninger som gør isbjørnen egnet til at leve i Arktis?
  6. Hvor farlig er isbjørnen?
  7. Hvorfor spiser isbjørne sæler?
  8. Er der isbjørne i Finland?

Hvad hedder bjørnens unger?

Efter en drægtighedsperiode på syv-otte måneder føder hunbjørnen to til fire unger, som er små, blinde og næsten nøgne. Synet får de, når de er fire-fem uger gamle. Ungerne fødes i bjørnens vinterhule. Ungerne dier hos moderen i tre-fire måneder og kan klare sig selv efter halvandet til to år.

Hvad er den største bjørn?

Den majestætiske isbjørn fra det høje nord er verdens største bjørn. Ursus maritiumus betyder 'havets bjørn' på dansk, og det er med god grund. For isbjørnen lever størstedelen af sit liv på havet. Desværre er den havis, som er livsvigtig for bjørnen, ved at smelte.

Kan isbjørn og brun bjørn få unger sammen?

Det er en krydsning mellem en isbjørn og en brun bjørn, hvor de to bjørnearter, der er hinandens nærmeste slægtninge, har parret sig og fået en unge. Men det sker yderst sjældent, og det vil ikke have nogen betydning for, hvor godt isbjørnene vil kunne tilpasse sig til fremtidens varmere klima.

Hvor er der isbjørne?

Isbjørne forekommer både i Østgrønland og Vestgrønland, og den er i øvrigt udbredt overalt i Arktis i de områder, hvor der er havis. Den findes især i de isdækkede områder over kontinentalsoklen, hvor produktionen i havet er forholdsvis stor.

Hvilke af egenskaberne Herunder er tilpasninger som gør isbjørnen egnet til at leve i Arktis?

Det er en meget vigtig tilpasning til livet i det højarktiske, hvor bjørnen overvejende lever af en spækrig kost fra havpattedyr på havisen. Selv om der næsten udelukkende er fedt på isbjørnens menu, undgår den fedtholdige aflejringer i deres arterier og dermed hjerte-karsygdomme.

Hvor farlig er isbjørnen?

Selvom isbjørne ser sympatiske ud, er de voldsomme rovdyr, der sjældent er bange for mennesker, hvilket kan gøre dem farlige. 14. Disse arktiske konger har ingen naturlige fjender.

Hvorfor spiser isbjørne sæler?

Sæler er lynhurtige i vandet, og svømmer meget hurtigere end de store kluntede bjørne. Det samme gælder i øvrigt for fisk. Derfor har isbjørnen udviklet en helt særlig måde at skaffe føde på. De snuser sig frem til sælernes åndehuller og sætter sig så og venter.

Er der isbjørne i Finland?

Der lever omkring 25.000 isbjørne i de fem såkaldte isbjørnenationer (Grønland, Norge, Rusland, USA og Canada). Det lyder måske af mange.