Table of Contents:

 1. Hvad kalder man en tigerunge?
 2. Hvor lever den sibiriske tiger?
 3. Hvordan lever tigeren?
 4. Hvorfor har en tiger striber?
 5. Hvor lang tid er en tiger gravid?
 6. Hvor hurtigt løber en løve?
 7. Hvor meget vejer en tiger?
 8. Hvor meget kan en tiger spise?
 9. Hvad spiser den bengalske tiger?
 10. Hvor meget spiser en tiger?
 11. Hvad er tigerens fjende?
 12. Er tiger en katterace?
 13. Hvad koster en tigerunge?
 14. Hvor langt væk kan man høre et løvebrøl?
 15. Er løver i kattefamilien?

Hvad kalder man en tigerunge?

Tiger
OrdenCarnivora (Rovdyr)
FamilieFelidae (Kattefamilien)
SlægtPanthera
ArtP. tigris

Hvor lever den sibiriske tiger?

Amurtigeren (latin: Panthera tigris altaica), ofte kaldt den sibiriske tiger, er en underart af tigeren. Navnet 'amurtigeren' afspejler dens historiske leveområde omkring Amur-floden, som i dag overvejende er begrænset til Primorskij kraj i Rusland, samt nogle få individer i Kina og Nordkorea.

Hvordan lever tigeren?

Find tigeren i skoven Den bengalske tiger, der er den mest talrige underart af tigere med ca. 2.500 individer, lever i tropiske og subtropiske skove, græsområder og mangroveskove i Indien, Nepal og Bangladesh. Den sjældne indokinesiske tiger lever i tropiske og subtropiske skove i Thailand, Myanmar, Laos og Vietnam.

Hvorfor har en tiger striber?

Tigerens stribede pels camouflerer den mod regnskovens lys og skygge-effekter. Således kan den snige sig ind på nært hold af byttet. Herfra overraskes byttedyret, tigeren farer frem og mindre dyr får et dræbende slag eller et bid i nakken, mens større dyr dræbes ved et vedvarende bid i struben.

Hvor lang tid er en tiger gravid?

Hunnen er i brunst et par dage ad gangen, og i den periode opsøges hun af hannen, der kan lugte hendes tilstand på lang afstand. Hun kan blive parret op til 100 gange i den periode. Drægtigheden varer ca. 3½ måned, hvorefter hunnen føder et kuld på 2-4 unger.

Hvor hurtigt løber en løve?

80 km/tLøve / Hastighed (Maximum, Over korte distancer)

Hvor meget vejer en tiger?

 kgVoksen  kgVoksen Tiger/Vægt

Hvor meget kan en tiger spise?

På trods af tigerens store styrke er det kun ca. 10 % af jagterne, der lykkes. En tiger skal have 15-18 kg kød om dagen. Overskydende føde bliver gemt under blade og grene til senere brug.

Hvad spiser den bengalske tiger?

Det er blandt andet dyr som stenbukke, okser, vildsvin, hulepindsvin, elge og andre hjorte. Men det er ikke kun mellemstore bytte tigeren jager som føde. Tigeren kan også spise aber, fugle og små krybdyr.

Hvor meget spiser en tiger?

På trods af tigerens store styrke er det kun ca. 10 % af jagterne, der lykkes. En tiger skal have 15-18 kg kød om dagen. Overskydende føde bliver gemt under blade og grene til senere brug.

Hvad er tigerens fjende?

Men den kan også dræbe dyr, som vejer fire til fem gange mere end den selv såsom vandbøfler og vildokser på et tons og unger af næsehorn og elefant. Selv rovdyr som bjørne, leoparder og krokodiller kan være på tigerens spisekort. Den sibiriske tiger kan desuden opsnuse bjørne, der ligger i vinterhi, for at æde dem.

Er tiger en katterace?

Tigeren er medlem af kattefamilien. Derudover er tigeren den største nulevende kat i verden. Kattefamilien består af i alt 37 arter. Fra dem er der 6 nulevende underarter af tigere i verden.

Hvad koster en tigerunge?

Tiger. Pris på det sorte marked: cirka 445.000 kr. i alt. Elefant.

Hvor langt væk kan man høre et løvebrøl?

Løven har en del forskellige ”stemmer” som den bruger til at kommunikere, men det kendteste er vel nok den brøl, som kan hører op til 9 km væk. Brølet bruges til at markere dens territorium og holde andre hanner væk. Derfor er det mest om aftenen og om natten at man kan høre dem brøle, samt når de har nedlagt et bytte.

Er løver i kattefamilien?

3) Resten af den gamle verdens katte omfatter tiger (Panthera tigris), løve (P. leo), leopard (P. pardus), sneleopard (irbis, P. uncia), serval (P.