Table of Contents:

 1. Hvordan monteres Støjkondensator?
 2. Hvad svarer 12w LED til?
 3. Hvad kan LED lys?
 4. Hvad svarer 4w til?
 5. Hvad svarer 15w LED til?
 6. Hvordan virker LED pæren?
 7. Hvorfor blinker LED lys?
 8. Hvorfor lyser en pære?
 9. Hvorfor blinker juletræskæde?
 10. Hvordan stoppes krybestrøm?
 11. Hvad svarer 15W til?
 12. Hvad svarer 15W LED til?
 13. Hvordan bruger man LED lys?
 14. Hvordan virker en LED?
 15. Hvad er 470 lumen?

Hvordan monteres Støjkondensator?

Støjkondensator til minimering af krybestrøm i bla. LED pærer der er monteret på lysdæmper. Ved montering af denne, undgår du at dine LED pærer lyser svagt, eller blinker selvom strømmen er afbrudt. Kondensatoren monteres ind over tændledningen og nul ledningen til den første lampe på stregen.

Hvad svarer 12w LED til?

Omregningstabel LED lys
Almindelig pæreSpare pæreLED pære
75 Watt25 Watt13 Watt
60 watt13 Watt9,5 Watt
40 Watt9 Watt5,5 Watt
25 Watt7 Watt3,5 Watt

Hvad kan LED lys?

Hvad er LED
 • Hvad er LED.
 • LED står for Light Emitting Diode. ...
 • LED lyskilder er modstandsdygtig overfor stød, slag og vibrationer. ...
 • LED pærer er en populære pære. ...
 • Spar på energien med LED pærer.
 • LED pærer bruger mindre energi end de gamle glødepærer.

Hvad svarer 4w til?

For at finde ud af, hvor mange watt en LED pære skal have i forhold til en glødepære, kan du derfor bruge tommelfingerreglen, der hedder 1 til 8. Det vil sige, at har du en lampe, der kræver en 35 watt glødepære, skal du bruge en 4 watt LED pære som erstatning (35w / 8 = ca. 4 w).

Hvad svarer 15w LED til?

We are sorry
Lyskilde type200-300 Lumen Lumen
Glodepærer25-30 Watt75 Watt
Halogenpærer18-25 Watt65 Watt
Sparepærer5-6 Watt15 Watt
LED pærer2-4 Watt8-10 Watt

Hvordan virker LED pæren?

Men i modsætning til en glødepære er en LED-pære ikke udstyret med en metaltråd, som kan brænde sammen. LED virker i bund og grund som en omvendt solcelle. Det vil sige, at i stedet for at omdanne lys til energi omdanner LED-pærer energi til lys ved at sende strøm gennem dioden.

Hvorfor blinker LED lys?

Den mest normale årsag til, at din LED-pære blinker, skyldes krybestrøm. Det vil sige, at der kryber en lille smule strøm i ledningerne til din LED-pære, selvom den er slukket. I dag er LED-pæren nemlig så effektiv, at den vil forsøge at tænde ved selv svage strømme.

Hvorfor lyser en pære?

Pæren lyser, når der løber strøm gennem ledningen til lampen. Strømmen går ind gennem fatningen og rammer en lille metalplade. Fra metalpladen løber strømmen videre ind i pæren, hvor der er en lille metaltråd. Metaltråden kaldes også for en glødetråd.

Hvorfor blinker juletræskæde?

Lyskilden står og ”lader op” – Din lysdæmper kan sende små mængder strøm til din LED-pære selv, når den er slukket, hvilket kan få LED-pæren til at blinke. Krybestrøm i installationen – På samme måde kan der være en lille smule strøm i dine ledninger, der kan få den effektive LED-pære til at give blink fra sig.

Hvordan stoppes krybestrøm?

Sådan stoppes krybestrøm i din dæmpbar LED-pære Du kan også selv fjerne krybestrøm ved selv at montere en støjkondensator, der ikke koster mange penge. Denne kondensator fungerer ved at opbevare en lille mængde strøm - elektrisk energi - på kort sigt.

Hvad svarer 15W til?

Jo højere lumen, desto mere lys giver pæren. I nedenstående skema kan du se, hvor mange lumen du skal gå efter, og hvad det svarer til Watt. Skemaet er meget nem at afkode, hvor du kan fx se, at 15W svarer til 119 lm i halogen, 125 lm i en sparepære og 136 lm i en LED pære.

Hvad svarer 15W LED til?

We are sorry
Lyskilde type200-300 Lumen Lumen
Glodepærer25-30 Watt75 Watt
Halogenpærer18-25 Watt65 Watt
Sparepærer5-6 Watt15 Watt
LED pærer2-4 Watt8-10 Watt

Hvordan bruger man LED lys?

Du kan fx sætte dem op på vinduer, fliser, væg eller køleskab. Hvis overfladen ikke er glat nok til monteringen, kan du også bruge en LED skinne, som du skruer fast. Så kan du faktisk sætte den op overalt, hvor du vil.

Hvordan virker en LED?

Fra strøm til lys: Sådan virker LED LED betyder Light Emitting Diode (lysdiode). En lysdiode er ligesom alle andre dioder en halvleder. Faktisk er en diode den mest simple form for halvleder. ... Når du sætter strøm til en lysdiode, bevæger elektronerne sig og falder altså ned i hullerne og udsender lys.

Hvad er 470 lumen?

Årsagen til, at man har indført begrebet lumen, er, at watt egentligt ikke fortæller noget om, hvor meget lys pæren udsender. lumen er en god lysstyrke i køkkenet og over spisebordet, mens 470 lumen er godt i stuen og 250 lumen fungerer fint i soveværelset.