Table of Contents:

  1. Er brun bjørn farlig?
  2. Hvor kan man se bjørne?
  3. Hvor meget spiser en brun bjørn om dagen?
  4. Hvor mange bliver dræbt af bjørne om året?
  5. Hvor kan man se bjørne i Sverige?

Er brun bjørn farlig?

eks. den europæiske brune bjørn (Ursus arctos arctos), grizzlybjørnen (Ursus arctos horribilis) og kodiakbjørnen (Ursus arctos middendorffi)....
Brun bjørn
Ikke truet (IUCN 3.1)
Videnskabelig klassifikation
RigeAnimalia (Dyr)
RækkeChordata (Chordater)

Hvor kan man se bjørne?

I Skandinavisk Dyrepark kan du møde den europæiske brunbjørn, men der findes faktisk brunbjørne over hele verden. Der er lidt størrelses- og farveforskelle, og man kalder dem også noget forskelligt. I Canada og Alaska kalder man dem for Kodiak- og Grizzly-bjørne og i Rusland kaldes de for Kamchatka-bjørne.

Hvor meget spiser en brun bjørn om dagen?

Bjørnen er altæder Det kan virke helt tosset at en stor bjørn på 500 kg lever næsten udelukkende af planter, men knap så fjollet når man ved, hvor store mængder de kan sætte til livs. I Alaska har man observeret en bjørn, der åd cirka 90 kg blåbær på 1 døgn, det er en ordenlig portion mad, også for en brunbjørn.

Hvor mange bliver dræbt af bjørne om året?

plads: Bjørne. Bjørne dræber hvert år omkring 5-10 mennesker. Møder du en bjørn, er der forskellige råd til, hvad du skal gøre. Nogle mener, man skal spille død, mens andre i stedet siger, at man skal vifte med armene og råbe.

Hvor kan man se bjørne i Sverige?

Den skandinaviske brunbjørn er en underart af den brune bjørn. Underarten har været stærkt udryddelsestruet, men der findes nu en bestand på cirka 1.100 dyr i det allernordligste Sverige, samt i grænseområderne mellem Sverige og Norge. Mere specifikt i Hedmark og Dalarna.