Table of Contents:

  1. Hvor længe lever en honningbi?
  2. Hvor lang tid er en dronning normalt om at blive udviklet fra æg til klækning?
  3. Hvor mange bier er der i en bifamilie?
  4. Hvor lang tid lever en bidronning?
  5. Kan man leve af at være biavler?
  6. Kan en bidronning flyve?
  7. Hvordan fødes en bidronning?
  8. Hvordan man holder bier?
  9. Hvad gør bierne om vinteren?
  10. Hvorfor forsvinder bierne?
  11. Hvor kommer honning ud af bien?
  12. Er bier aggressive?
  13. Hvad tjener en biavler?

Hvor længe lever en honningbi?

30 – 60 dageArbejder, Om foråret, Om efteråret 21 – 32 dageOm foråret, Om sommeren, Droner Honningbi/Levetid

Hvor lang tid er en dronning normalt om at blive udviklet fra æg til klækning?

Dronningen er 16-, arbejdsbien (hun) 21- og dronen (han) 24 dage om at blive udklækket. Dronningen: 3 døgn som æg – 6 døgn som larve – 7 døgn i puppe. Droner: 3 døgn som æg – 7 døgn som larve – 14 døgn i puppe. Arbejder: 3 døgn som æg – 6 døgn som larve – 12 døgn i puppe.

Hvor mange bier er der i en bifamilie?

Der kan være cirka 60.000 bier i et bistade midt på sommeren - med kun én dronning. Sådan en bifamilie kan lave 50 – 80 kilo honning i løbet af et år. Bier er små – og at en bi kun kan hente en lillebitte smule nektar i hver blomst, som den laver til honning i sin mave.

Hvor lang tid lever en bidronning?

En dronning kan blive op til 5-6 år og kan lægge op til 3000 æg i døgnet. Biavlere vil ofte skifte dronningen, når den er højst to år gammel.

Kan man leve af at være biavler?

Skal vi have flere bier, skal biavlernes økonomi hænge bedre sammen. Problemet er, at man ikke længere kan leve af biavl. I Danmark produceres ca. 2.000 ton honning.

Kan en bidronning flyve?

Dronningerne bliver kønsmodne 3-5 dage efter de er krøbet. De holder sig typisk inde i stadet til de er 6-7 dage gamle, hvorefter de flyver en kort orienteringstur. Hvis vejret tillader det, kan dronningen flyve ud og parre sig allerede samme dag som orienteringsflugten, ellers sker det en af de nærmeste dage.

Hvordan fødes en bidronning?

Bifamilien består af én dronning, nogle hundrede hanbier (droner) og mange tusinde arbejderbier. Bierne udvikles fra æg, der bliver til en larve, som forpupper sig. For udviklingen af en dronning går der 16 dage fra ægget bliver lagt, til dronningen kryber ud af puppen. For en arbejderbi går der 21 dage.

Hvordan man holder bier?

Bierne har brug for pollen og nektar. Plant ligeså mange blomsterbærende træer, buske og urtevækster i haven, som der er plads til. Og det er ofte meget mere end man tror. Frugttræer og bærbuske er rigtig gode til bierne, og så får man oven i købet selv en dejlig afgrøde ud af dem.

Hvad gør bierne om vinteren?

Om vinteren sidder bierne i en klump inde i bistadet. Klumpen af bier kalder biavleren for vinterklyngen. Det eneste bierne laver er at sørge for, at der er dejligt varmt inde i midten af klumpen. For herinde i midten er dronningen, og det er vigtigt, at hun ikke fryser.

Hvorfor forsvinder bierne?

En af årsagerne til biernes tilbagegang er, at deres levesteder er væk. Den intensive dyrkning af landbrug, der skal sikre større udbytte og billigere pris på varerne, er med til at fortrænge bierne. Naturarealer med ukrudt og blomster forsvinder, og landbruget anvender pesticider, som bierne er følsomme overfor.

Hvor kommer honning ud af bien?

Biavleren sætter tavlerne ned i kurvene, og derefter snurrer tavlerne rundt og rundt. Det går meget hurtigt. Fordi tavlerne drejer så hurtigt rundt, kan honningen ikke holde fast i tavlerne. Honningen bliver slynget ud af tavlerne.

Er bier aggressive?

Bier er ikke i udgangspunktet aggressive ligesom hvepse. De angriber kun, hvis de selv eller deres bo er truet. Men det giver desværre også anledning til bekymring, hvis de bor et sted i haven, hvor man ofte færdes. Især er de beskyttende omkring indgangen til boet.

Hvad tjener en biavler?

Minimums- og maksimumsbåndbredde for kollegaers løn i Arbejde med bi- og silkeavl - fra 16.178 kr. til 33.788 kr. per måned - 2022. En Arbejde med bi- og silkeavl tjener typisk mellem 16.178 kr.