Table of Contents:

  1. Hvad er Hvilespændingen hvis batteriet er 100% 0% opladet?
  2. Hvor hurtigt aflader et bilbatteri?
  3. Hvordan starter man en bil med dødt batteri?
  4. Hvor er der jævnstrøm?
  5. Hvor har vi jævnstrøm?

Hvad er Hvilespændingen hvis batteriet er 100% 0% opladet?

Alle batterier har en vis selvafladning. Hvis hvilespændingen falder til under 12,4/6,2 volt, skal du oplade batteriet. Batterier, der ikke holdes fuldt opladet risikerer at sulfatere (dvs. der bliver dannet belægninger af blysulfat på blypladerne i batteriet), og batteriet mister kapacitet.

Hvor hurtigt aflader et bilbatteri?

Når en bil står stille, aflades bilbatteriet langsomt af sig selv, men bruger man bilen ofte, er det ikke noget, man vil bemærke. Har bilen dog stået stille i en længere periode, kan man risikere, at batteriet er blevet fladt, og at bilen ikke længere kan starte.

Hvordan starter man en bil med dødt batteri?

Tag kablet med røde håndtag og sæt klemmen fast på det gode batteris pluspol først, og derefter på det døde batteris pluspol. Start først den strømgivende bil (hvis den er slukket), og start derefter bilen med dødt batteri.

Hvor er der jævnstrøm?

Jævnstrøm kommer som oftest fra batterier, mens vekselstrøm produceres på elværker og sendes ud til forbrugerne gennem lange ledninger.

Hvor har vi jævnstrøm?

Batterier kræver jævnstrøm Mens de fleste af vores husholdningsapparater bruger vekselstrøm, kan alle apparater med indbyggede batterier, som f. eks. en mobiltelefon eller en bærbar PC, kun oplades med jævnstrøm.