Table of Contents:

  1. Hvor findes der tiger?
  2. Kan tiger lide vand?
  3. Hvad hedder en huntiger?
  4. Hvor lever den bengalske tiger?
  5. Hvor bor den hvide tiger?
  6. Hvilke kattedyr kan klatre?

Hvor findes der tiger?

2.500 individer, lever i tropiske og subtropiske skove, græsområder og mangroveskove i Indien, Nepal og Bangladesh. Den sjældne indokinesiske tiger lever i tropiske og subtropiske skove i Thailand, Myanmar, Laos og Vietnam. Den sydkinesiske tiger frygtes at være uddød i naturen og findes formegentlig kun i fangenskab.

Kan tiger lide vand?

Ja, tigere er vilde med vand. Modsat andre katte i tigerens familie er tigere vilde med vand og med at svømme. På en jagt efter bytte kan de krydse flere floder og svømme fra én ø til en anden.

Hvad hedder en huntiger?

En liger, der er en blanding (en hybridkat) mellem en hanløve og en huntiger, er verdens største nulevende kat. En liger ligner en meget stor løve med malplacerede striber.

Hvor lever den bengalske tiger?

Den bengalske tiger, der er den mest talrige underart af tigere med ca. 2.500 individer, lever i tropiske og subtropiske skove, græsområder og mangroveskove i Indien, Nepal og Bangladesh.

Hvor bor den hvide tiger?

De fleste findes i Indien. Hvide tigre blev observeret hyppigt i naturen i 1800-tallet, men først i midten af 1900-tallet lykkedes det at fange en hvid hantiger.

Hvilke kattedyr kan klatre?

Leoparden hører til de store katte. Den kan altså brøle, men ikke spinde som vores huskat. Og skønt den ikke er så stor som løver og tigre, er leoparden et yderst effektivt rovdyr. Den er med sine “kun” 45 kilo legemsvægt og stærke muskulatur utrolig adræt – og lige god til at løbe, springe, svømme og klatre i træer.