Table of Contents:

 1. Hvornår fastede Jesus?
 2. Hvad måtte man ikke spise under fasten i gamle dage?
 3. Hvornår er det man faste som kristen?
 4. Hvad vil Djævelen have Jesus til at gøre?
 5. Hvorfor fastede man i middelalderen?
 6. Hvad må man spise under fasten?
 7. Hvorfor hedder det aske onsdag?
 8. Hvilke religioner faster man i?
 9. Hvad vil det sige at være fastende?
 10. Hvad er et syndefald?
 11. Hvorfor skal man faste?

Hvornår fastede Jesus?

Oldkirken opfordrede til faste onsdag og fredag for at lægge afstand til jødernes faste mandag og torsdag. Senere begrundedes valget med, at Jesus blev forrådt af Judas Iskariot på en onsdag, mens Tertullian anførte, at korsfæstelsen skete på en fredag.

Hvad måtte man ikke spise under fasten i gamle dage?

Før fastens start ville man naturligvis - så vidt pengepungen tillod det - gerne smovse i lidt af dét, der snart ville være forbudt, i over en måned: fint brød, kød og fede spiser. Efter reformationen blev fasten i katolsk forstand afskaffet, men fastelavnen blev bibeholdt som folkelig skik.

Hvornår er det man faste som kristen?

Fasten starter officielt askeonsdag (og altså ikke fastelavnssøndag), og varer frem til påskedag. I alt 40 dage, da søndage ikke tælles med. Dagen før Askeonsdag hedder Hvide tirsdag.

Hvad vil Djævelen have Jesus til at gøre?

Baggrunden for fristelsen Det er netop dette udsagn, Djævelen prøver at få Jesus til at bevise ved at gøre sten til brød og ved at kaste sig ud fra templets tinde. Hvis du er Guds søn (Luk 4,3.9) Men Jesus falder ikke for fristelsen, for ham er det nok at Gud fra himlen har sagt det.

Hvorfor fastede man i middelalderen?

Fasten op til påske krævede afståelse fra alle animalske fødevarer, mens smør, ost og æg var tilladt på de ugentlige fastedage. Fastemad betød dermed først og fremmest afståelse fra kød, og i stedet spiste man fisk.

Hvad må man spise under fasten?

Det betyder, at man tæller kalorier hver eneste dag. Så egentlig er det snarere en lavkalorie diæt. Man kan selv bestemme, hvornår i løbet af ugen man har sine to faste-dage, men de dog ikke ligge samlet. Under fasten må man kun drikke noget uden energi, som eksempelvis vand, te, kaffe eller lightsodavand.

Hvorfor hedder det aske onsdag?

Tirsdagen efter fastelavnssøndag kaldes hvide tirsdag fordi man den dag tidligere spiste varm mælk og æggesøbe med hvedebrød eller -boller ('bollemælk'). Om onsdagen begyndte den egentlige faste, hvor alle skulle møde op i kirken med et askekors malet i panden - deraf askeonsdag.

Hvilke religioner faster man i?

Faste er almindeligvis en forberedelse til indvielse og deltagelse i hellige handlinger, men tillige led i religiøs disciplinering som i yoga og i ekstrem form som middel til egentlig verdensfornægtelse som i jainismen. I jødedommen indleder fasten det jødiske år ved yom kippur med syndsbekendelse og bøn om tilgivelse.

Hvad vil det sige at være fastende?

At møde fastende betyder, at du skal faste i 8 timer før prøvetagning. Det vil sige: Du må ikke spise. Du må ikke drikke – du må dog gerne drikke 1-2 glas postevand i løbet af fasteperioden.

Hvad er et syndefald?

Fald 2.4) det at falde i synd, begaa (ogs. spec.: første gang) en synd; fald (for en fristelse).

Hvorfor skal man faste?

Når vi faster, får vi også et lavere blodsukker, og det gør blandt andet, at vores blodkar fungerer bedre, at blodtrykket bliver lavere, og mængden af fedt i blodet falder. Disse faktorer mindsker dermed risikoen for at udvikle livsstilssygdomme.