Table of Contents:

  1. Hvad starter Bibelen med?
  2. Hvad siger biblen om svinekød?
  3. Hvad er kristendommens helligskrifter?
  4. Hvorfor er der forskel på Barnedåb og voksendåb?
  5. Hvad er den første sætning i biblen?
  6. I hvilken rækkefølge skabte Gud jorden?
  7. Hvad er en Læretekst?
  8. Hvilke fremstillinger af Jesus ses i Det Nye Testamente?

Hvad starter Bibelen med?

Bibelen beskriver ét folks , israelitternes, historiske udvikling i en lang periode. Historien begynder i Mesopotamien, hvor Abraham bliver kaldet af Gud til at bosætte sig i Kana'an (nu Staten Israel og Palæstina). På grund af hungersnød rejste Abrahams, Isaks og Jakobs efterkommere til Egypten.

Hvad siger biblen om svinekød?

Svinekød og skaldyr I Det Gamle Testamente er der mange regler for, hvad man må spise: harer, kameler og grise er forbudt, og det er skaldyr også.

Hvad er kristendommens helligskrifter?

Kirkens ældste helligskrift, senere kaldet Det Gamle Testamente, dvs. den jødiske bibel tolket i Kristusbudskabets lys, suppleredes af de beretninger (evangelier) om Jesu liv, død og opstandelse, der s.m. Paulus' breve til menighederne og andre kristne skrifter fra ca. 200 samledes til Det Nye Testamente (se Bibelen).

Hvorfor er der forskel på Barnedåb og voksendåb?

Voksendåb bliver mere og mere almindelig i folkekirken. Den voksne, som ønsker at blive døbt, kontakter kirkekontoret eller en præst. Som forberedelse til dåben mødes præsten og den voksne for at tale dåben igennem og aftale den forberedende dåbsundervisning.

Hvad er den første sætning i biblen?

"I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden.

I hvilken rækkefølge skabte Gud jorden?

Den ældre skabelsesberetning Beretningen starter i et tørt ørkenmiljø, og skabelsen foregår i følgende rækkefølge: Først lader Jahve en tåge vælde frem og vande jorden. Jahve danner en mand, Adam, af jord. Jahve planter Edens have og placerer Adam deri.

Hvad er en Læretekst?

Ordet kommer af sanskrit sutra, fra pali sutta 'tråd, ledetråd, lærevers, læretekst'. Sutra-stilen anvendes i vedangaerne, en samling håndbøger, der bl. a. behandler discipliner som fonetik, ritual og grammatik.

Hvilke fremstillinger af Jesus ses i Det Nye Testamente?

Jesus Kristus er centralfiguren i Bibelens Nye Testamente (NT), der forkynder ham som Guds søn og den ventede messias, som flere af de gammeltestamentlige profeter havde spået om.