Table of Contents:

  1. Hvad siger biblen om omskærelse?
  2. Hvad er det onde i kristendommen?
  3. Er det forbudt at blive omskåret i Danmark?
  4. Hvad er det onde i islam?
  5. Hvad er ondskab?
  6. Hvem udfordrer Gud til at sætte Job på prøve?
  7. Hvor mange danskere er omskåret?
  8. Hvorfor er omskæring lovligt?

Hvad siger biblen om omskærelse?

Mosebog, kap. 17, 10-14 (se kilder) sagde: “Dette er min pagt med dig og dine efterkommere, som I skal holde: Alle af mandkøn hos jer skal omskæres. I skal lade jeres forhud omskære, og det skal være tegn på pagten mellem mig og jer. Otte dage gammel skal hver dreng hos jer omskæres, slægt efter slægt.

Hvad er det onde i kristendommen?

Verden er en kamp mellem det gode og det onde, lyset og mørket, ånden og materien. Med kristendommen skærpes opmærksomheden for det onde, som skyldes mennesket selv. Det bestemmes som synd mod Gud, der har skabt mennesket og verden.

Er det forbudt at blive omskåret i Danmark?

Dit spørgsmål kan besvares med et ja, det er lovligt at omskære drengebørn. Der skal foreligge informeret samtykke fra forældremyndighedens indehaver. Operationen er forbeholdt læger, og lægen skal sikre sig, at barnet er smertedækket under og efter operationen.

Hvad er det onde i islam?

Koranen, hævder de, er et udpræget voldeligt skrift. Muslimer er desuden mere tilbøjelige til at dyrke bogstavelige læsninger af deres hellige bog – og bliver dermed også mere villige til at begå grusomme handlinger. Islam er indlysende en vigtig faktor.

Hvad er ondskab?

Generelt forstår man dog ondskab, som noget, som er ondt. Nogle mener, at en ting kan være ond, ved at begå onde handlinger. Det kan så veksle, hvad man forstår ved en ond handling, men nogle mener, at en ond handling er en bevidst handling, der skader andre eller en selv.

Hvem udfordrer Gud til at sætte Job på prøve?

For anden gang fremturer Gud, og for anden gang udfordrer Satan ham: Er det ikke nemt for Job at forblive from, når han stadig har sit gode helbred? Satan får nu lov til at ramme Job med byldepest, hvorefter Job tager fat på sin klagesang, der udgør fortællingens lange, lyriske mellemstykke.

Hvor mange danskere er omskåret?

I Danmark praktiseres rituel omskæring primært af muslimer og jøder. Det anslås, at omkring 125.000 danske mænd er rituelt omskåret.

Hvorfor er omskæring lovligt?

Svar. Da omskæring af drenge er et kirurgisk indgreb, hvilket er blevet indskærpet af sundhedsstyrelsen, kan det kun udføres af autoriserede læger, og i så fald er det lovligt (og i øvrigt omfattet af Patientforsikringen).