Table of Contents:

 1. Hvad symbolisere bogen i Peters hånd?
 2. Hvad symboliserer det kristne kors?
 3. Hvad betyder ankeret i tro håb og kærlighed?
 4. Hvad symbolisere det omvendte kors?
 5. Hvad betyder dette symbol?
 6. Hvad betyder de forskellige symboler?
 7. Hvad symboliserer en bog?
 8. Hvad er ankeret et symbol på?
 9. Hvad er et symbol?
 10. Hvad symbolisere lammet?
 11. Hvad symboliserer højre og venstre?

Hvad symbolisere bogen i Peters hånd?

Peter i kunsten Med tilknytning til Matt 16,19 skal nøglen til Jorden symbolisere magt over verden, verdslig magt; nøglen til Himlen adgangen til Himmelriget, den åndelige magt.

Hvad symboliserer det kristne kors?

Kors, symboliserer kristendommen, lidelse og død, men også frelse og opstandelse og – for nogle korstypers vedkommende – frugtbarhed og Solens bevægelse som et hjul og måske de fire verdenshjørner. De fleste korstyper er kædet sammen med kristendommen og Jesu korsfæstelse, dvs. henrettelse på et kors.

Hvad betyder ankeret i tro håb og kærlighed?

Tre fine vedhæng med en meget lang historie – Korset er symbol på tro, ankeret håb og hjertet symboliserer godhed og kærlighed. Tro, håb og kærlighed er den perfekte konfirmationsgave. 18kt guld. Kors 18mm.

Hvad symbolisere det omvendte kors?

Peterskorset er et omvendt latinsk kors, et kors med tværbjælken nede og ikke oppe. Det fortælles i en tradition at apostlen Peter blev henrettet i Rom, og at han da bad om at han måtte blive korsfæstet med hovedet nedad for dermed at vise respekt for Jesus.

Hvad betyder dette symbol?

Et symbol er noget konkret (en ting, et væsen, et dyr, en menneskelig figur eller lignende), som har en bogstavelig betydning i teksten, men som derudover også har en billedlig (overført) betydning.

Hvad betyder de forskellige symboler?

Symboler
 • En kuffert: kan være et symbol på at rejse væk.
 • Et spejl: kan være et symbol på, at hovedpersonen tænker tanker om sig selv.
 • En vissen blomst: kan betyde en kærlighed, som er 'visnet hen'.
 • En cykelkæde sprænger af: kan betyde at hovedpersonen mister kontrollen.
 • En rød rose: kærlighed.

Hvad symboliserer en bog?

En enkelt bog kan eventuelt symboliserer ren visdom, lærdom eller åbenbaring. Hvis du drømmer at du læser en bog, kan det hentyde til at du søger tilflugt i en fiktiv verden, fordi du finder dit vågne liv for belastende for tiden. Men bøger kan også være fritidsbeskæftigelse og kilde til visdom og underholdning.

Hvad er ankeret et symbol på?

Ankre er et almindeligt brugt symbol for alt, der har med søvæsen at gøre. I en mere overført betydning symboliserer ankret håbet, hvor korset symboliserer troen og hjertet kærligheden.

Hvad er et symbol?

Symboler er ting eller begreber, som kan have en symbolsk betydning. Altså er et symbol noget, som repræsenterer noget andet. Symbolet skal få dig til at tænke på noget bestemt, uden at sige det direkte.

Hvad symbolisere lammet?

Den udbredte brug af lammet som Kristussymbol har sit udspring i israelitternes slagtning af offerlam ved påskefesten. Offerforestillingen er videreført i Jesu offerdød, hvor Jesus tydes som Guds Lam. Et andet populært ikonografisk motiv er Jesus som den gode hyrde, der tager sig af sin hjord; se Kristusbilleder.

Hvad symboliserer højre og venstre?

Højre og venstre, symboliserer i en række tilfælde modsætninger, noget henholdsvis positivt og negativt. Baggrunden er sandsynligvis, at de fleste har højre hånd og fod som dominans, hvorved højre tillægges egenskaber som (moralsk) korrekt, mens venstre bliver det mindreværdige. Højre er ret, venstre vrang og kejtet.