Table of Contents:

 1. Hvor længe må man have en urne stående hjemme?
 2. Hvad koster askespredning?
 3. Er det lovligt at sprede aske?
 4. Hvorfor må man ikke have aske fra en afdød?
 5. Hvorfor må man ikke have en urne derhjemme?
 6. Hvor lang tid må en urne stå?
 7. Hvor lang tid må man opbevare en urne?
 8. Hvordan foregår askespredning?
 9. Kan man få urnen med hjem?
 10. Hvor længe holder en urne i jorden?
 11. Hvor lang tid tager det at brænde et lig?
 12. Kan man have en urne hjemme?
 13. Kan man tage urnen med hjem?
 14. Hvor længe kan man flytte en urne?
 15. Hvad er en Søurne?

Hvor længe må man have en urne stående hjemme?

Er det til nedgravning på kirkegården eller derhjemme, skal det ske, når urnen ankommer. Har du eller afdøde valgt, at asken skal spredes på havet, skal I straks gøre det. Du altså ikke tage urnen med hjem og stå, indtil I har tid eller lyst til at grave den ned eller sprede asken på havet eller i fjorden.

Hvad koster askespredning?

Hvad koster askespredning? Askespredning foregår i forlængelse af en almindelig kremering. Det koster som regel i omegnen af 500-1.000 kr. at blive sejlet ud på havet med en båd, så man kan sprede asken.

Er det lovligt at sprede aske?

Asken må kun spredes over åbent hav. Det er ikke tilladt at sprede asken over en sø eller en å, men det skal derimod ske over større bugte, fjorde eller andet åbent hav. Derudover er det ikke tilladt at sprede asken fra en bro eller fra stranden eller kysten.

Hvorfor må man ikke have aske fra en afdød?

For i Danmark er det ulovligt at opbevare en urne med en afdøds aske, og det gælder også, hvis det kun er for en kortere periode. Det er nemlig sådan, at ”Bekendtgørelsen af lov om begravelse og ligbrænding” sidestiller askeopbevaringen med omgang med lig.

Hvorfor må man ikke have en urne derhjemme?

Det er ikke lovligt at få udleveret en urne og tage den hjem og stå på kaminhylden. Selvom du kan få udleveret en urne fra krematoriet, når asken skal spredes over havet eller sættes ned på privat jord, må urnen ikke opbevares i hjemmet.

Hvor lang tid må en urne stå?

Fredningstid sikrer gravfreden Fredningstiden er mindst 20 år for et kistegravsted og mindst 10 år for et urnegravsted. Formålet med fredningstiden er, at gravstedet skal stå urørt i så lang tid, at kiste, urne og ligrester er nedbrudt og forgået i jorden.

Hvor lang tid må man opbevare en urne?

I Danmark er det ulovligt at opbevare en urne med en afdøds aske, selv hvis det blot er midlertidigt. Og dilemmaerne om håndteringen af den afdødes aske vedrører et stigende antal danskere, idet otte ud af ti nu vælger at blive kremeret, skriver Kristeligt Dagblad.

Hvordan foregår askespredning?

Hvordan foregår en askespredning? Umiddelbart efter man har hentet urnen fra krematoriet, skal man udføre askespredningen. Det vil sige, at man henter urnen og køre den ud til det hav, hvor man ønsker at udføre askespredningen. Nogle vælger i forbindelse med ritualet, at holde en lille højtidelighed.

Kan man få urnen med hjem?

man få urnen hjem at stå? Nej. Det er ikke lovligt at udleveret en urne og tage den hjem og stå på kaminhylden. Selvom du kan få udleveret en urne fra krematoriet, når asken skal spredes over havet eller sættes ned på privat jord, må urnen ikke opbevares i hjemmet.

Hvor længe holder en urne i jorden?

Kirkegårdens jordbundsforhold Selvom der i loven står, at fredningstiden er mindst 20 og 10 år for henholdsvis kister og urner, er det ikke ualmindeligt, at fredningstiden er på 25 og 30 år eller længere. Det afhænger altid af den enkelte kirkegårds jordbundsforhold, som kan medføre en længere nedbrydningsproces.

Hvor lang tid tager det at brænde et lig?

– Selve kremeringen tager normalt 60 til 80 minutter. Men det kan tage op til tre timer – afhængig af størrelsen på afdøde.

Kan man have en urne hjemme?

Det er ikke lovligt at få udleveret en urne og tage den hjem og stå på kaminhylden. Selvom du kan få udleveret en urne fra krematoriet, når asken skal spredes over havet eller sættes ned på privat jord, må urnen ikke opbevares i hjemmet.

Kan man tage urnen med hjem?

Nej. Det er ikke lovligt at få udleveret en urne og tage den hjem og stå på kaminhylden. Selvom du kan få udleveret en urne fra krematoriet, når asken skal spredes over havet eller sættes ned på privat jord, må urnen ikke opbevares i hjemmet.

Hvor længe kan man flytte en urne?

Fredningstiden for er kistegravsted er mindst 20 år, og urnegravsted mindst 10 år, men de forskellige kirkegårdes jordbundsforhold bestemmer om fredningstiden er længere end minimumskravet.

Hvad er en Søurne?

Man må heller ikke sænke urnen i vandet – en såkaldt søurne bruges, når man skal sprede aske over vand, da der er en åbning i urnen som er lavet til formålet.