Table of Contents:

  1. Hvad symboliserer et sort flag?
  2. Hvad betyder farverne i regnbueflaget?
  3. Hvad hedder landenes flag?
  4. Hvad betyder Ugandas flag?
  5. Hvad er Dannebrog et symbol på?
  6. Hvad er et lille flag?
  7. Hvilke farver i en regnbue?
  8. Hvad står Lgbtq+ for?
  9. Hvad kaldes en ekspert i flag?
  10. Hvor stammer flag fra?
  11. Hvad hedder Ugandas internetdomæne?
  12. Hvordan ser Ugandas flag ud?
  13. Hvad symboliserer Danmarks flag?
  14. Hvad betyder farverne på Dannebrog?
  15. Hvad er en stander?

Hvad symboliserer et sort flag?

En po- pulær udlægning af farverne er, at bla symboliserer havet, sort er den estiske jord, mens hvid er folket. Da Estland i 1918 blev selvstændigt fra Sovjetunionen, blev flaget det officielle esti- ske nationalflag.

Hvad betyder farverne i regnbueflaget?

Det officielle gay pride regnbueflag består af seks striber. Farverne er ikke tilfældige men har hver sin betydning. Rød for liv, orange for helbredelse, gul for sol, grøn for naturen, blå for kunst og violet for ånd. Regnbueflaget er i dag det mest kendte og anvendte LGBT symbol.

Hvad hedder landenes flag?

Hvilke lande og hvad hedder flaget? Der er umiddelbart kun 4 lande: Danmark (Dannebrog), Storbritannien (Union Jack), Frankrig (Tricolore) og USA (Stars and Stripes/Old Glory). Derudover findes sørøverflaget Jolly Roger.

Hvad betyder Ugandas flag?

Uganda fik sit flag, da landet blev selvstændigt i 1962. De tre farver i flaget har hver en betydning. De sorte striber repræsenterer Afrikas folk. De gule symboliserer Afrikas solskin, og de røde striber repræsenterer blodet, som forener de afrikanske folk i et fælles broderskab.

Hvad er Dannebrog et symbol på?

Dannebrog er Danmarks flag - og danskernes. Flaget kan bruges frit af alle, men sådan har det dog ikke altid været. Flaget var i ældre tid et magtsymbol for de få, kongen og adelstanden, og Dannebrog blev først folkeligt i begyndelsen af 1800-tallet.

Hvad er et lille flag?

Små flag båret i hånden i en kort stav, fx til semafor-signalering eller inden for idræt, kaldes også flag, hvorimod et større håndbåret flag kaldes en fane. ... En flagstang kan, for ikke at stå tom, når der ikke flages, forsynes med et langt, båndformet flag kaldet en vimpel.

Hvilke farver i en regnbue?

Den længste synlige bølgelængde er rød, som vi finder yderst i den primære regnbue. Derefter kommer orange, gul, grøn, turkis, indigo, og violet som den korteste synlige bølgelængde. Regnbuer er hyppigst associeret med sollys, men også kraftigt månelys kan danne regnbuer, som dog er noget mindre lys- og farvestærke.

Hvad står Lgbtq+ for?

I dag bruges LGBTQIA mere og mere, ofte med et + for ikke at udelukke nogen. Q, I og A står for queer, interseksuel og aseksuel. Nogle af ordene handler om seksualitet, nogle om køn, og mange af dem er paraplytermer.

Hvad kaldes en ekspert i flag?

En gengivelse af et våbenmærke på et flag, hvor ikke blot farverne, men også motivet gengives, således at flaget simpelt hen er våbenskjoldet på flagdug, kaldes et banner. Studiet af flag kaldes vexillologi.

Hvor stammer flag fra?

Dannebrog blev etableret som dansk flag i middelalderen og hører dermed til blandt de ældste nationale flag. Grundlæggelsesmyten knytter flaget til 1200-tallets korstog i Estland, hvor Dannebrog 'faldt fra himlen' under et slag uden for Tallinn i 1219 - eller var det i 1208?

Hvad hedder Ugandas internetdomæne?

Uganda
Republikken Uganda Republic of Uganda
Luftfartøjs- registreringskode5X
Internetdomæne.ug
Telefonkode+256
ISO 3166-kodeUG, UGA, 800

Hvordan ser Ugandas flag ud?

Ugandas flag blev taget i brug 9. oktober 1962, den dag Uganda fik sin uafhængighed fra Storbritannien. Flaget består af seks lige brede, horisontale striber i farver (ovenfra og ned) sort, gult, rødt, sort, gult og rødt. I midten af flaget er nationalsymbolet afbildet, en gråkronetrane på hvid baggrund.

Hvad symboliserer Danmarks flag?

Det nationale danske flag hedder Dannebrog. Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland den 15. juni 1219. Dannebrog betyder "dansk tøj" eller "vel forarbejdet stof".

Hvad betyder farverne på Dannebrog?

Det hvide kors på vores flag går igen på mange andre landes flag, og det samme gælder farverne hvid og rød, der er hyppigt anvendt inden for flagenes verden. Den hvide farve symboliserer renhed, mens den røde farve symboliserer blod.

Hvad er en stander?

En stander er en mellemting mellem et dannebrogsflag og en vimpel og er utrolig flot i en flagstang, da den er bredere end en almindelig vimpel. Standeren er bredere og kortere end vimplen. En stander bør være 1/3 længde af flagstangen.