Table of Contents:

 1. Hvorfor fik Tyskland skylden for 1 verdenskrig?
 2. Hvilke våben blev brugt under 1 verdenskrig?
 3. Hvad skete der med Tyskland efter 1 verdenskrig?
 4. Hvad var baggrunden for Ententemagterne?
 5. Hvad var den sorte hånds formål?
 6. Hvordan var livet i en skyttegrav?
 7. Hvordan ser en skyttegrav ud?
 8. Hvordan var livet i skyttegravene?
 9. Hvordan var livet i skyttegravene under 1 verdenskrig?

Hvorfor fik Tyskland skylden for 1 verdenskrig?

Da den østrig-ungarske tronfølger Franz Ferdinand blev skudt i Sarajevo i Bosnien-Herzegovina den 28. juni 1914, satte det en proces i gang, som førte til 1. Verdenskrig. Østrig-Ungarn gav Serbien skylden for mordet, som foregik i Bosnien-Herzegovina, der var blevet indlemmet i Østrig-Ungarn i 1908.

Hvilke våben blev brugt under 1 verdenskrig?

 • Maskingeværet.
 • Flyet.
 • Kampvognen.
 • Giftgas.
 • Skyttegrave.
 • Artilleri.
 • Flammekastere.
 • Se også

Hvad skete der med Tyskland efter 1 verdenskrig?

Europakortet ændrede sig efter Første Verdenskrig. De fire store imperier Østrig-Ungarn, Tyskland, Rusland og Osmannerriget lå knust og blev opløst i et væld af småstater. Danmark bestod dog, og i 1920 kunne genforeningen med det tabte Sønderjylland fejres.

Hvad var baggrunden for Ententemagterne?

Baggrunden for Alliancen. Da krigen begyndte i 1914 var Centralmagternes fjender Triple Entente, der blev dannet i 1907 af det Britiske Imperium, det Russiske Imperium og den tredje Franske Republik. Kampene begyndte da Østrig-Ungarn invaderede Serbien den 28.

Hvad var den sorte hånds formål?

Organisationen var en del af den panslaviske bevægelse og havde som politisk mål at samle alle områder med sydslaviske befolkninger, som var underlagt Østrig-Ungarn. Organisationen blev ledet af Dragutin Dimitrijević. Medlemmer af Den sorte hånd stod bag attentatet på den daværende konge af Serbien, Aleksander 1.

Hvordan var livet i en skyttegrav?

Næsten lige så mange blev invalideret. Når man ikke var i kamp i skyttegravene, var soldaterne enten i hvil eller blev sat til andre opgaver - som at renovere skyttegravene. En stor del af tiden brugte soldaterne på at skrive breve og dagbøger, samt læse de breve og aviser som de fik tilsendt hjemmefra.

Hvordan ser en skyttegrav ud?

Mellem de to rækker af fjendtlige skyttegravssystemer var der et “ingenmandsland” på typisk 100-200 meters bredde. I ingenmandsland var anlagt brede bælter af med pigtråd, og hindringer med tilspidsede pæle og spanske ryttere. Fra skyttegravene førte sapper (grave) eller tunneller ud i ingenmandsland.

Hvordan var livet i skyttegravene?

Forholdene i skyttegravene var forfærdelige med rotter, sygdomme og kulde som lige så store modstandere som fjenden ovre på den anden side af ingenmandslandet.

Hvordan var livet i skyttegravene under 1 verdenskrig?

Næsten lige så mange blev invalideret. Når man ikke var i kamp i skyttegravene, var soldaterne enten i hvil eller blev sat til andre opgaver - som at renovere skyttegravene. En stor del af tiden brugte soldaterne på at skrive breve og dagbøger, samt læse de breve og aviser som de fik tilsendt hjemmefra.