Table of Contents:

 1. Hvad symboliserer striberne i det amerikanske flag?
 2. Hvordan fik USA sit flag?
 3. Hvad kalder man det svenske flag?
 4. Hvor mange stater er der i USA flag?
 5. Hvordan ser Storbritanniens flag ud?
 6. Hvad betyder det danske flag?
 7. Hvad betyder det grønlandske flag?
 8. Hvad hedder de forskellige flag?
 9. Hvad er bundfarven i det svenske flag?
 10. Hvad hedder de 52 stater i USA?
 11. Hvor mange flåder har USA?
 12. Hvilke farver har det engelske flag?
 13. Hvordan ser Nordirlands flag ud?
 14. Hvorfor må et flag ikke røre jorden?
 15. Hvor stammer navnet Dannebrog fra?

Hvad symboliserer striberne i det amerikanske flag?

USA's flag kaldes også Stars and Stripes eller Old Glory. De 50 stjerner i Stars and Stripes står for antal stater, og de 13 striber repræsenterer de oprindelige kolonier, der blev de første stater. Den første version af flaget blev lavet i 1777.

Hvordan fik USA sit flag?

Flaget som vi kender det i dag blev indført i 1960, men kan dateres helt tilbage til 1777. USA fik sit første flag i 1775, da man indførte det daværende britiske koffardiflag, hvor det røde felt dog var splittet op i 13 røde og hvide striber, som symboliserede de oprindelige stater i Unionen.

Hvad kalder man det svenske flag?

Det svenske nationalflag har siden 1500-tallet været Sveriges flag, dog først officielt fra 1906. Det er blåt med et gult skandinavisk kors i midten og har dermed de samme karakteristika som de andre nordiske korsflag.

Hvor mange stater er der i USA flag?

Der er i dag 50 stater i USA, og derfor er der naturligvis også 50 stjerner i flaget. Det nuværende flag har været i brug siden 1960, hvor Hawaii og Alaska blev en del af de forenede stater. Det nuværende flag har været i brug i 54 år, hvilket gør det til længst anvendte amerikanske flag.

Hvordan ser Storbritanniens flag ud?

Storbritannien (Nationalflag), Flaget i den nuværende form, kendt som Union Jack, blev officielt indført . Det kombinerer det røde georgskors og det hvide diagonale andreaskors, Englands og Skotlands traditionelle nationalflag, med Sankt Patricks røde diagonalkors, oprindelig et familievåben fra 1100-t.

Hvad betyder det danske flag?

Det nationale danske flag hedder Dannebrog. Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland den 15. juni 1219. Dannebrog betyder "dansk tøj" eller "vel forarbejdet stof".

Hvad betyder det grønlandske flag?

Det arktiske flag består dog af farverne rød og hvid inspireret af det danske flag, Dannebrog. Den hvide baggrund repræsenterer indlandsisen, den røde baggrund repræsenterer havet, mens den øverste halvcirkel er et symbol på solen, og den underste halvcirkel symboliserer et flydende isbjerg.

Hvad hedder de forskellige flag?

Hvilke lande og hvad hedder flaget? Der er umiddelbart kun 4 lande: Danmark (Dannebrog), Storbritannien (Union Jack), Frankrig (Tricolore) og USA (Stars and Stripes/Old Glory). Derudover findes sørøverflaget Jolly Roger.

Hvad er bundfarven i det svenske flag?

Farverne er heraldiske og stammer fra det svenske rigsvåbens tre gule kroner på blå bund, som går tilbage til 1300-t. I det store rigsvåben er skjoldet firedelt af et gult kors. Dannebrog er muligvis forbilledet for Sveriges valg af et flag med det såkaldte skandinaviske kors. Læs mere om Sverige.

Hvad hedder de 52 stater i USA?

Liste over delstater
DelstatForkortelseHovedstad
AlaskaAKJuneau
ArizonaAZPhoenix
ArkansasARLittle Rock
CalifornienCASacramento

Hvor mange flåder har USA?

Flåden har 286 skibe og fartøjer og over 3.700 fly. Flåden kan spore sine rødder tilbage til Continental Navy, som blev etableret i 1775 under den Amerikanske revolution og blev derefter nedlagt kort efter krigens afslutning.

Hvilke farver har det engelske flag?

Grevskabsflag og regionsflag
BrugBeskrivelse
Pembrokeshires flagEt gult kors på blå baggrund, med en rød og hvide rose i centrum
Shetlandsøernes flagEt hvidt nordiske kors på blå baggrund
Somersets flagEn rød drage på gul baggrund
Staffordshires flagEn rød sparre på gul baggrund, med et gult bundet tov i centrum

Hvordan ser Nordirlands flag ud?

Nordirlands flag består af et rødt georgskors på et hvidt felt, med en rød hånd i en hvid sekstakket stjerne med krone over i midten. Mellem 19 var det den nordirske regeringens officielle flag, men efter, at det direkte styre blev indført i 1972 har det været provinsens uofficielle flag.

Hvorfor må et flag ikke røre jorden?

Dannebrog skal behandles med respekt. Sådan er det den dag i dag, og sådan har det været lige siden den dag, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen. Grunden til, at Dannebrog ikke må røre jorden, er ganske simpelt, at du skal behandle det med værdighed.

Hvor stammer navnet Dannebrog fra?

Selve navnet Dannebrog optræder første gang i en kilde fra 1380. Navnet er sammensat af ordene 'danne-' og '-brog', hvor ordets andet led betegner et stykke tøj, stof eller klæde.