Table of Contents:

 1. Hvad består cykel af?
 2. Hvordan virker en cykel?
 3. Hvor lang er en herrecykel?
 4. Hvad træner man på motionscykel?
 5. Hvordan træner jeg op til et cykelløb?
 6. Hvor meget hurtigere er en elcykel?
 7. Hvor kommer cykel fra?
 8. Hvor hurtigt kommer man frem på elcykel?
 9. Hvad har en cykel altid?
 10. Hvilket cykelstyr?
 11. Hvordan virker gear på mountainbike?
 12. Hvordan bruger man udvendige gear?
 13. Hvad vejer en Letvægtscykel?
 14. Hvad svarer 28 tommer cykel til?
 15. Hvad er en motionscykel godt for?

Hvad består cykel af?

Transmissionssystemet består af gear, tandhjul og kæde. Navgear findes med 3, 4, 5 og 7 indvendige gear kombineret med tromlebremse eller med friløb til fælgbremser. Et udvendigt såkaldt derailleur-gear består af 1-3 kædehjul (klinger) og en frikrans (gearkrans) med 5-8 tandhjul, hvilket kan give cyklen op til 24 gear.

Hvordan virker en cykel?

På nutidens cykler trækker pedalerne baghjulet via en kæde, og takket være gearene kan cyklisten selv vælge, hvor langt hjulet skal køre, hver gang cyklisten træder en omgang i pedalerne. Det lave gear bruges typisk til stejle bakker, mens de høje bruges til flade strækninger.

Hvor lang er en herrecykel?

Generel størrelsesguide
HøjdeAlm. cykel/citybikeMTB
170-175 cm53-55 cm16"
175-180 cm55-57 cm16-18"
180-185 cm57-59 cm16-20"
185-190 cm59-61 cm19-21"

Hvad træner man på motionscykel?

Cykling involverer især alle de større muskelgrupper i nederste del af kroppen. Ikke mindst nogle af kroppens største - nemlig forsiden af låret og sædemusklerne. Derfor er det god konditionstræning. Store muskler, der arbejder, kræver nemlig god betaling for det.

Hvordan træner jeg op til et cykelløb?

1) Det er vigtigt i starten at træne kontinuerligt tre-fire gange om ugen. Flere korte ture på bare 20-25 km er mere effektivt end én lang tur i weekenden. 2) Vælg aldrig for store gear. Mange er tilbøjelig til at vælge et gear (ofte for stort) og så lade kadence (pedalomdrejninger pr.

Hvor meget hurtigere er en elcykel?

På en almindelig elcykel får du hjælp fra en motor til at komme op i fart, når du træder i pedalerne. Du kan få assistance op til 25 km/t. Det er en typisk elcykel max hastighed. På en Speed pedelec kan du, når du træder i pedalerne, få assistance helt op til 45 km/t.

Hvor kommer cykel fra?

Det aller første cykel lignende transportmiddel blev opfundet af tyskeren Karl Friederich Drais von Sauerbronn tilbage i 1817. Her var cyklen en slags stor løbecykel, fremstillet i træ, som skulle fremdrives ved at løbe med fødderne på jorden.

Hvor hurtigt kommer man frem på elcykel?

Grundlæggende findes der to typer af elcykler. Elcykler med en hastighed på 25 km/t og elcykler med en hastighed på 45 km/t.

Hvad har en cykel altid?

En cykel er almindeligvis et pedaldrevet køretøj, hvor en let ramme forbinder to eger-opspændte hjul....
 • En cykel må maksimalt have fire hjul, anhængere to.
 • Cykler må ikke være bredere end 1,0 meter, dog 1,25 meter hvis mere end to hjul. ...
 • Cykler må – inkl.

Hvilket cykelstyr?

En afgrening af racercyklen er den såkaldte cross-cykel, hvor stel og dæk er tilpasset terrængående kørsel. En elcykel er, som navnet antyder, en cykel udstyret med elektriske komponenter. En batteridrevet motor sidder placeret i cyklens krank eller forhjul og assisterer dig oftest til en maxhastighed på 25 km/t.

Hvordan virker gear på mountainbike?

Med højre gearvælger skifter du gear bagpå. Det store greb flytter kæden til nemmere (større) tandhjul. Det lille greb flytter kæden til hårdere (mindre) tandhjul). Gearvælgeren i venstre side skifter gear foran.

Hvordan bruger man udvendige gear?

På cykler med udvendige gear skifter man gear ved at flytte kæden mellem tandhjul af forskellig størrelse. Tandhjulene sidder synligt - udvendigt. Deraf navnet. Ved bagnavet sidder der en kassette/krans med flere tandhjul i forskellig størrelse.

Hvad vejer en Letvægtscykel?

VIVA Riser Letvægtscykel. Cyklen vejer kun 7,1 kg.

Hvad svarer 28 tommer cykel til?

Dækstørrelse
Cykel SerieDækstørrelser
Herrecykel – Shopper28
Drengecykel – City12 – 26”
Pigecykel - Cruiser26”
Pigecykel – Klassisk26”

Hvad er en motionscykel godt for?

Går du efter en effektiv konditionstræning, er en motionscykel også et hit. Især hvis sørger for at træne med høj intensitet såsom intervaller. Og mens du tramper i pedalerne, sikrer du automatisk også en gang styrketræning for underkroppen. Du rammer nemlig både læg, lår og baller undervejs.