Table of Contents:

  1. Hvad sker der når en bjørn går i hi?
  2. Hvilke dyr sover vintersøvn?
  3. Hvad betyder det at gå i hi?
  4. Hvilke danske dyr går i hi?
  5. Hvor gemmer dyrene sig om vinteren?
  6. Hvilke dyr går i vinterhi i Danmark?
  7. Hvornår sover pindsvin vintersøvn?
  8. Hvornår kommer pindsvin ud af vinterhi?
  9. Hvor længe er pindsvin i hi?
  10. Kan man gå i hi?
  11. Hvor skal Pindsvinehuset stå?
  12. Hvad for nogle dyr går i vinterhi?

Hvad sker der når en bjørn går i hi?

Brunbjørne går i hi i november, og de sover helt frem til marts-april, hvor foråret igen titter frem. De sover altså næsten et halvt år ad gangen. Imens bjørnene ligger og sover sig fra sne og kulde, hverken spiser eller drikker de.

Hvilke dyr sover vintersøvn?

Dyr i dvale
  • Egern. Hvis det er meget koldt og blæsende, sover egernet flere dage i træk. ...
  • Grævling. Ligesom egernet sover grævlingen i de lange, kolde perioder henover vinteren. ...
  • Pindsvin. Pindsvinet lever af orme og snegle og går derfor i vinterhi indtil foråret, hvor det igen kan finde føde.

Hvad betyder det at gå i hi?

Dvale eller hi er en tilstand som mange dyr og planter benytter til at komme igennem ugunstige perioder. Det kan fx være perioder med tørke, mangel på føde, frostvejr osv. I dvaletilstanden nedsættes stofskiftet, så der spares mest muligt på energien.

Hvilke danske dyr går i hi?

Eksempel på andre danske dyr som går i vinterdvale eller -hi er hugorm, snog, birkemus, hasselmus, flagermus samt flere insekter. Insekternes blod indeholder blandt andet glycerol og alkoholer, der virker som en slags frostvæske.

Hvor gemmer dyrene sig om vinteren?

De graver sig ned i jorden eller sidder i hule træer hvor der er en konstant lav temperatur.

Hvilke dyr går i vinterhi i Danmark?

Vinterhi eller dvale er en stor belastning for dyrets krop så de dyr der har en pels, der isolerer mod kulden, og har mulighed for at finde føde, går ikke i hi. Eksempel på andre danske dyr som går i vinterdvale eller -hi er hugorm, snog, birkemus, hasselmus, flagermus samt flere insekter.

Hvornår sover pindsvin vintersøvn?

Normalt er det hannerne, der først går i dvale om efteråret, og det er også dem, som sammen med ungerne fra året før vågner først. Hunnerne vågner lidt senere - engang sidst i april - når der er rigeligt med føde til dem.

Hvornår kommer pindsvin ud af vinterhi?

De har tabt sig meget under den lange vinterdvale, hvor de intet har spist, men kun har tæret på fedtreserverne. Pindsvinene kan have tabt helt op til halvdelen af deres vægt. De skal nu finde en masse føde, så de kan tage på igen.

Hvor længe er pindsvin i hi?

Hannerne går først i hi, mange allerede sidst i september. Voksne hunner går i hi fra omkring midten af oktober til begyndelsen af november. De sidste unger går normalt i hi omkring 20. november.

Kan man gå i hi?

På et område går mennesker allerede i dvale – men sjældent frivilligt. En komatilstand opfylder nemlig mange af 'kriterierne' for dét, man i dyreriget kender som dvale. »Det er jo en slags dvale, for det er jo dét, som foregår, når man er i dvale. Det er, at man i praksis er i koma.

Hvor skal Pindsvinehuset stå?

Et godt sted at placere et pindsvinehus, er et uforstyrret hjørne i haven, hvor det er skyggefuldt, tørt og ude af vinden og slagregn. Pindsvin foretrækker at leve i uforstyrrede omgivelser, væk fra legende børn og nysgerrige hunde.

Hvad for nogle dyr går i vinterhi?

Vinterhi eller dvale er en stor belastning for dyrets krop så de dyr der har en pels, der isolerer mod kulden, og har mulighed for at finde føde, går ikke i hi. Eksempel på andre danske dyr som går i vinterdvale eller -hi er hugorm, snog, birkemus, hasselmus, flagermus samt flere insekter.