Table of Contents:

 1. Hvor mange løver i Statsvåbnet?
 2. Hvorfor er der løver i våbenskjoldet?
 3. Hvad symboliserer løverne i rigsvåbnet?
 4. Hvad er mit våbenskjold?
 5. Hvad betyder de tre løver?
 6. Hvor står tre løver og ni hjerter?
 7. Hvor hænger Våbenskjoldene?
 8. Hvem må bruge det danske rigsvåben?
 9. Hvad betyder symbolerne på det danske rigsvåben?
 10. Hvor står skulpturen Tre løver og ni hjerter?
 11. Hvorfor har Sverige 3 kroner?
 12. Kan man få sit eget våbenskjold?
 13. Hvordan laver man sit eget våbenskjold?
 14. Hvem må bruge våbenskjold?
 15. Hvad symboliserer de tre løver foran kongekronen på Rosenborg Slot?

Hvor mange løver i Statsvåbnet?

Det tidligere "lille rigsvåben" betegnes i dag officielt som Danmarks "statsvåben" og består af tre-løve-våbnet kronet med en heraldisk krone tydeligt inspireret af Christian 5.

Hvorfor er der løver i våbenskjoldet?

tyske hertugdømmer. Det har været helt almindeligt at bruger løver og leoparder i våbenskjold som tegn på magt jvf. løverne som dyrenes konge, og mange fyrster havde netop 3 løver i deres skjold.

Hvad symboliserer løverne i rigsvåbnet?

De tre kroner symboliserede Danmark, Norge og Sverige og havde været brugt til at vise unionen mellem de tre lande. I rigsvåbnet var også tre løver, som symboliserede Danmark, og den ene løve, som symboliserede Norge.

Hvad er mit våbenskjold?

Et våbenskjold er et symbol, der repræsenterer et land, en hersker, en person, en familie eller anden enhed.. Det udsmykkes med heraldik og benyttes på skjolde, hjelme, flag, bannere og rustninger.

Hvad betyder de tre løver?

De to våbener bruges af kongehus og statsinstitutioner som statskendetegn og er udtryk for overhøjhed. Statsvåbenet er i princippet det våben, der kendes fra Valdemarernes tid, tre løver omgivet af hjerter.

Hvor står tre løver og ni hjerter?

H.M. Dronningen afslørede fredag den 26. oktober 2012 skulpturen ”Tre løver og ni hjerter” i Marselisborg Slotspark, Aarhus. Skulpturen er en gave til Dronningen i anledning af 70-års-dagen i 2010. ... Læs mere om skulpturen.

Hvor hænger Våbenskjoldene?

Det Danske Riges våbenskjold på Rosenborg - Kongernes Samling.

Hvem må bruge det danske rigsvåben?

Kongekronen og rigsvåbenet er statskendetegn, som kun anvendes af Kongehuset og Staten. Våbenskjolde er underlagt heraldiske regler om, hvordan de udføres og anvendes.

Hvad betyder symbolerne på det danske rigsvåben?

Kronen symboliserer både kongemagten og statsmagten. Med gengivelser af rigsvåbenet i segl og mønter og i forbindelse med myndighedsudøvelse hævdes tronrettigheder samt kongens og statens suverænitet. En udvalgt prins førte samme våben som kongen; efter 1660 gjorde alle arveberettigede det.

Hvor står skulpturen Tre løver og ni hjerter?

15.00 afslører H.M. Dronningen den nye skulpturTre løver og ni hjerter” i Marselisborg Slotspark i Aarhus. Den store granitskulptur er fremstillet af billedhuggeren Claus Ørntoft og er inspireret af rigsvåbnets tre løver, som springer ned over parkens plæne, omgivet af våbnets hjerter eller blade.

Hvorfor har Sverige 3 kroner?

Tre kroner blev et tidligt og vedvarende statssymbol i Sverige. For at understrege sin kongeværdighed satte Magnus Ladelås i 1275 tre store kroner omkring skjoldet med folkungeløven. Hans afsatte bror, Valdemar Birgersson, havde ført tre kronede løver af dansk oprindelse.

Kan man få sit eget våbenskjold?

I Danmark kan alle et våbenskjold ved at selv at tegne det og gøre det til sit, ved at gøre brug af det. Der er ikke nogen instans hvor man skal ansøge om at bevilget et våbenskjold. Man skal dog sikre sig at man ikke kopierer en andens våbenskjold og at man ikke ender med at lave dårlig heraldik.

Hvordan laver man sit eget våbenskjold?

Alle kan antage og føre et våbenskold. Få at vide hvilke normer og regler der gælder for design af våbenskjold og prøv at designe dit eget. Gratis workshop på Rigsarkivet, København. Enhver kan antage og føre et våbenskjold.

Hvem må bruge våbenskjold?

Kongekronen og rigsvåbenet er statskendetegn, som kun anvendes af Kongehuset og Staten. Våbenskjolde er underlagt heraldiske regler om, hvordan de udføres og anvendes.

Hvad symboliserer de tre løver foran kongekronen på Rosenborg Slot?

Løverne er fremstillet i naturlig størrelse af i alt 130 kg drevet sølv. De er udført i 1665-70 af Ferdinand Kübich i København. Løverne havde, ligesom kongens salvingstronstol, deres forbillede i Det gamle Testamentes fortælling om den vise og retfærdige kong Salomon, hvis trone blev beskyttet af 12 gyldne løver.