Table of Contents:

  1. Hvad gjorde Moses?
  2. Hvor i biblen kan man læse om Gud Moses og israelitterne?
  3. Hvad gav Gud til israelitterne i ørkenen?
  4. Hvem møder Jesus i ørkenen?
  5. Hvem er Messias kristendom?
  6. Hvad er Guds regler?
  7. Hvor er Pagtens Ark?

Hvad gjorde Moses?

Moses leder israelitterne til Sinaibjerget og går op på bjerget for at få overdraget de ti bud. Mens Moses er oppe på bjerget, synder israelitterne og laver en guldkalv som afgud. Efter fyrre dage og nætter kommer Moses ned fra bjerget med de ti bud indskrevet på to stentavler.

Hvor i biblen kan man læse om Gud Moses og israelitterne?

Moses er én af de vigtigste skikkelser i Det Gamle Testamente. Moses formidlede den pagt mellem Gud og Israel, som er grundlaget for Moseloven med De Ti Bud, og han er den centrale figur i Bibelens fem første skrifter, Mosebøgerne, jødernes Torah.

Hvad gav Gud til israelitterne i ørkenen?

På Sinai bjerget gav Gud Moses to tavler af sten. På tavlerne stod der ti bud fra Gud, som israelitterne skulle følge. Det var Guds lov.

Hvem møder Jesus i ørkenen?

Jesu dåb. Fristelsen i ørkenen sker lige efter og på baggrund af Jesu dåb, hvor en røst fra himmelen havde sagt til ham: Du er min elskede søn, i dig har jeg fundet velbehag!. Det er netop dette udsagn, Djævelen prøver at få Jesus til at bevise ved at gøre sten til brød og ved at kaste sig ud fra templets tinde.

Hvem er Messias kristendom?

Messias betyder den salvede eller frelseren. Ordet Messias bliver brugt Det Gamle Testamente om Israelitternes ypperstepræster, konger og profeter. Men kristne kalder da Jesus for Messias.

Hvad er Guds regler?

v3 Du må ikke have andre guder end mig. v7 Du må ikke have andre guder end mig. v4 Du må ikke lave dig noget gudebillede i form af noget som helst oppe i himlen eller nede på jorden eller i vandet under jorden. v5 Du må ikke tilbede dem og dyrke dem, for jeg, Herren din Gud, er en lidenskabelig Gud.

Hvor er Pagtens Ark?

Ifølge etiopisk overlevering findes Pagtens Ark i dag i den nordetiopiske by Axum, hvor den bevogtes af en særligt udpeget præst. Han har viet hele sit liv til at holde øje med den. Og ingen andre må komme ind og se den. I hver eneste kirke i Etiopien – stor eller lille – findes en kopi af den selvsamme Ark.