Table of Contents:

  1. Hvad er formålet med bjergprædiken?
  2. Hvordan er Fadervor?
  3. Hvad er budskabet i bjergprædiken?
  4. Hvad var Jesu budskab i bjergprædiken?
  5. Hvad er tro håb og kærlighed?

Hvad er formålet med bjergprædiken?

Forfatteren til Matthæusevangeliet sætter Bjergprædikenen op som modstykke til overrækkelsen af de 10 bud på Sinaibjerget (2. Mosebog kapitel 20) og bjergprædikenen understreger, at med Jesus er der blevet indgået en ny pagt, et nyt testamente. Med Bjergprædikenen radikaliseres Moseloven.

Hvordan er Fadervor?

"Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; giv os i dag vort daglige brød; og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere, og led os ikke ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Riget og magten og æren i evighed!

Hvad er budskabet i bjergprædiken?

Bjergprædikenen er en tale, som Jesus ifølge Matthæusevangeliet kapitel 5-7 holdt i løbet af sine vandringer i Israel. Den indeholder bl. a. Saligprisningerne og Fadervor samt de 6 såkaldte antiteser som Jesus indleder med "I har hørt at der er sagt... men jeg siger jer.." f.

Hvad var Jesu budskab i bjergprædiken?

For den kirkelige rettroenhed efter Martin Luther skulle Bjergprædikenen kalde på menneskenes syndserkendelse og dermed føre til styrkelse i troen på Jesus som den eneste retfærdige.

Hvad er tro håb og kærlighed?

Tro, håb og kærlighed. Tre stærke ord, der tilsammen gør en forskel, forandrer nutiden og, forlyder det, overvinder alt. Tro er en afgørende del af vores liv - og en invitation, vi umuligt kan sige nej til. At tro på noget, måske endda det hele, giver mening.