Table of Contents:

 1. Hvad kendetegner USA i dag?
 2. Hvor bor der flest sorte i USA?
 3. Hvornår forlod USA Grønland?
 4. Hvilket år blev USA det område som det er i dag?
 5. Hvad handler den amerikanske uafhængighedserklæring om?
 6. Hvad er typisk amerikansk?
 7. Hvor mange latinamerikanere er der i USA?
 8. Hvordan fik USA baser på Grønland?
 9. Hvilke lande var med i den kolde krig?
 10. Hvad var formålet med uafhængighedserklæringen?
 11. Hvad handlede uafhængighedskrigen om?
 12. Hvad er populært i USA?

Hvad kendetegner USA i dag?

USA
Amerikas Forenede Stater United States of America (engelsk)
OverhusSenatet
UnderhusRepræsentanternes hus
Uafhængighed fra Storbritannien
Erklæret4. juli 1776

Hvor bor der flest sorte i USA?

Næsten 88 % af denne etniske gruppe boede i storbyer mens stedet, hvor gruppen udgjorde den største del af befolkningen i år 2000, var Gary, Indiana, med en andel på 85 %. Detroit fulgte efter med 83 % af befolkningen.

Hvornår forlod USA Grønland?

Grønlands kolonistatus ophørte den 5. juni 1953. Statens administration og handelsstation i Uummannaq blev i 1954 flyttet til den nye boplads Qaanaaq.

Hvilket år blev USA det område som det er i dag?

Den 4. juli 1776, deklarerede den Anden Kontinentielle Kongres, under deres møde i Philadelphia, de Forende Staters uafhængighed i manifestet USA's uafhængighedserklæring, fortrinsvis forfattet af Thomas Jefferson.

Hvad handler den amerikanske uafhængighedserklæring om?

Den 4. juli 1776 godkendte USA's kongres Uafhængighedserklæringen. Dens primære forfatter, Thomas Jefferson, skrev erklæringen som en formel forklaring på, hvorfor Kongressen havde stemt for at erklære sig uafhængige af Storbritannien den 2. juli, mere end et år efter udbruddet af den amerikanske uafhængighedskrig.

Hvad er typisk amerikansk?

Ingen elsker sit land så meget, som amerikanerne gør – og ingen viser det lige så villigt heller. Du vil se Stars and Stripes alle steder: på folks græsplæner, klistermærker på biler, på hatte, cupcakes og ja, selv på månen.

Hvor mange latinamerikanere er der i USA?

Latinoer, indbyggere i USA af latinamerikansk oprindelse, udgør i dag USA's største mindretal med 60 millioner mennesker, svarende til 18 procent af befolkningen. De fleste er tilflyttere eller børn eller efterkommere af tilflyttere. Det store antal latinoer afspejler den tiltrækning, USA udøver på sine sydlige naboer.

Hvordan fik USA baser på Grønland?

Under 2. Verdenskrig var det første gang USA landede en aftale, Grønlandstraktaten af 1941, der gav dem adgang til at etablere militærbaser i Grønland. Som modydelse skulle USA påtage sig ansvaret for at yde Grønland hjælp til at opretholde status quo under den fem år lange krig.

Hvilke lande var med i den kolde krig?

Den Kolde Krig var den storpolitiske konflikt, der definerede perioden mellem Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 frem til Berlinmurens fald i 1989 og opløsningen af Sovejtuniuonen to år efter. Konflikten stod mellem de to supermagter, USA og Sovjetunionen, sammen med deres allierede.

Hvad var formålet med uafhængighedserklæringen?

Erklæringen begynder med at fastslå, at det er selvindlysende, at mennesker er født lige og fra naturen besidder umistelige rettigheder (Den amerikanske revolution, se kilder). Det er det, man kalder naturretstænkning. Regeringer har man for at sikre disse rettigheder mod overgreb og tyranni.

Hvad handlede uafhængighedskrigen om?

Den amerikanske uafhængighedskrig () eller amerikanske befrielseskrig (engelsk: American Revolutionary War eller American War of Independence) var en krig mellem Storbritannien og tretten britiske kolonier, som erklærede deres uafhængighed som Amerikas Forenede Stater i 1776.

Hvad er populært i USA?

De mest populære seværdigheder i USA
 • Alcatraz.
 • Universal Studios Hollywood.
 • Frihedsgudinden.
 • Empire State Building.
 • Kennedy Space Center.
 • 9/11 Memorial.
 • John F. Kennedy Internationale Lufthavn.
 • Everglades Nationalpark.