Table of Contents:

  1. Hvordan samler man 2 ledninger?
  2. Hvad farve har ledningerne?
  3. Hvordan bruger man kabelsko?
  4. Hvordan forbinder man to ledninger?
  5. Hvad betyder rød ledning?

Hvordan samler man 2 ledninger?

men man kan købe så meget forskelligt. Det handler jo om at du har 2 ledninger i loftet og 2 ledninger i din lampe og de skal forbindes, det kan du gøre med at lodde, tape, eller bruge diverse samlemuffer. Da huset bruger det der hedder AC spænding er det komplet lige gyldigt hvilke farver der sidder sammen.

Hvad farve har ledningerne?

Bogstavkoder eller farvevalg til elektriske ledninger og elektriske kabel
L eller L1Load 1 (phase1)Brun
L2Load 2 (phase 2)Sort eller Sort/hvid
L3Load 3 (phase 3)Grå eller Sort
NNeutralBlå eller lyseblå
PEProtection EarthGul og Grøn

Hvordan bruger man kabelsko?

Kabelsko er terminaler, der sidder fast på enden af en elektrisk ledning. Kabelsko benyttes typisk til at forbinde ledningen til en klemme. Kabelsko er en type forbindelser, der ofte ses i biler, hvor de bruges på steder, hvor der ikke er meget plads.

Hvordan forbinder man to ledninger?

Hvis lampen skal tilsluttes et lampeudtag (via forsiden af det) så skal den brune normalt forbindes til enten "M1" eller "M2" og i nogle tilfælde til "L" eller "P" i lampeudtaget. Blå: Den blå ledning bruges til nul. I lampen er nul klemmen normalt mærkeret med et "N" eller "0".

Hvad betyder rød ledning?

Du finder en rød ledning, når der er en stikkontakt med 240 Volt elektricitet. Du kan finde dem på dine vægkontakter, der styrer stikkontakten. Når du tænder kontakten, leverer den røde ledning strøm til stikkontakten. Du kan bruge en rød ledning som en anden varm ledning.