Table of Contents:

  1. Hvornår dør bier?
  2. Hvor lang tid kan en bi leve?
  3. Hvor mange bier er der i en sværm?
  4. Hvad sker der med bierne om vinteren?
  5. Hvor overvintre bier?
  6. Hvad kalder man en Hanbi?
  7. Hvad gør man ved en bisværm?
  8. Hvor bygger bier deres bo?
  9. Hvornår flyver bier?
  10. Hvor lever bien?

Hvornår dør bier?

Den enkelte honningbi dør, hvis temperaturen kommer under 8 grader Celsius. Men ved at overvintre i tætte klynger, vil den lille smule varme, de hver især producerer, være med til at sikre en relativt høj temperatur inde i klyngen.

Hvor lang tid kan en bi leve?

En dronning kan blive op til 5-6 år og kan lægge op til 3000 æg i døgnet. Biavlere vil ofte skifte dronningen, når den er højst to år gammel.

Hvor mange bier er der i en sværm?

I løbet af sommeren vokser bi-familien fra 20.000 til 60.000 bier. Når de er for mange, samler bi-dronningen en stor sværm af bier (40.000) – og flyver væk fra boet, for at finde et nyt sted. Man siger at bierne sværmer.

Hvad sker der med bierne om vinteren?

Om vinteren sidder bierne i en klump inde i bistadet. Klumpen af bier kalder biavleren for vinterklyngen. Det eneste bierne laver er at sørge for, at der er dejligt varmt inde i midten af klumpen. For herinde i midten er dronningen, og det er vigtigt, at hun ikke fryser.

Hvor overvintre bier?

Om vinteren sidder bierne i en klump inde i bistadet. Klumpen af bier kalder biavleren for vinterklyngen. Det eneste bierne laver er at sørge for, at der er dejligt varmt inde i midten af klumpen. For herinde i midten er dronningen, og det er vigtigt, at hun ikke fryser.

Hvad kalder man en Hanbi?

Dronerne er hanner. Bisamfundet afgør, hvornår der skal laves droner. Arbejderbierne laver nogle større celler, hvor dronningen lægger ubefrugtede æg. De udvikler sig til droner.

Hvad gør man ved en bisværm?

Fjern generende bistade Er du generet af en bisværm, som har slået sig ned på et uhensigtmæssigt sted på din ejendom – for eksempel tæt på beboelsesområderne -, så kan du også tage kontakt til biavlerne på listen og finde én avler, der vil komme og fjerne sværmen.

Hvor bygger bier deres bo?

Bier bygger deres bo på ugenerede steder, hvor de har let adgang til det. Har du bier omkring din bolig, kan der være flere steder, hvor de holder til. Det kan være ved udhæng, i revner i murværk, ved stensætninger og i huller i jorden, fra for eksempel markmus eller andre dyr.

Hvornår flyver bier?

Bierne flyver ikke ud, når det er koldt. Men når foråret kommer og solen skinner, stiger temperaturen. På den første dag, hvor temperaturen er omkring 10 grader varm, får bierne travlt. Nu er det varmt nok til, at bierne kan flyve ud.

Hvor lever bien?

De fleste honningbier lever i bistader (bi-huse) hos biavlere. Man siger at honningbien er det husdyr, som der er flest af i Danmark. Vi har omkring 6 milliarder bier herhjemme. Her er flere bi-huse.