Table of Contents:

  1. Hvordan virker et blybatteri?
  2. Hvorfor irer bilbatteri?
  3. Hvad betyder AAA på batterier?
  4. Hvordan fungerer et lithium ion batteri?
  5. Hvordan virker et lithium ion batteri?

Hvordan virker et blybatteri?

I et bly/syre-batteri vil spændingen typisk ligger omkring 2 V pr. celle, således at seks celler tilsammen producerer 12 V. Så snart der er etableret en strømkreds mellem pluspolen og minuspolen, begynder batteriet at producere strøm.

Hvorfor irer bilbatteri?

Det skyldes, at lys, sædevarme, blæser, elbagrude, radio og især motorvarmer stjæler bilens strøm. Særligt i de kolde måneder kan det være en god idé at lade batteriet op over en nat, så batteriets kapacitet kommer i top.

Hvad betyder AAA på batterier?

AAA er en betegnelse for batterier. Der findes for eksempel også AA batterier, 9V batterier og forskellige typer genopladelige batterier. Vær opmærksom på, at du også kan støde på betegnelserne Micro, Mini Penlite og LR03 batterier.

Hvordan fungerer et lithium ion batteri?

Opladningen af et ion-batteri består i, at man med den eksterne (opladnings)strøm tvinger ioner til at diffundere ud af katoden over i elektrolytten og videre derfra over i anodens materiale, som infiltreres via netværket af ion-kanaler. Processen er ikke spontan og kræver derfor tilfør- sel af energi.

Hvordan virker et lithium ion batteri?

Lithium ion batterier fungerer efter et simpelt princip: Den elektriske energi lagres i lithium ion batterierne ved en kemisk proces og kan bruges i f. eks. elektriske stablere.