Table of Contents:

  1. Hvor meget spiser en bjørn om dagen?
  2. Hvordan skal man reagere hvis man møder en bjørn?
  3. Hvad skal man gøre når man ser en bjørn?
  4. Hvor mange Bjørnearter findes der?
  5. Hvad spiser en sort bjørn?

Hvor meget spiser en bjørn om dagen?

Bjørnen er altæder Det kan virke helt tosset at en stor bjørn på 500 kg lever næsten udelukkende af planter, men knap så fjollet når man ved, hvor store mængder de kan sætte til livs. I Alaska har man observeret en bjørn, der åd cirka 90 kg blåbær på 1 døgn, det er en ordenlig portion mad, også for en brunbjørn.

Hvordan skal man reagere hvis man møder en bjørn?

Når du er på sikker afstand, så forhold dig roligt i omkring en halv time, mens du sørger for at fløjte eller på anden måde gøre opmærksom på din tilstedeværelse. TIP: Nu er et rigtig dårligt tidspunkt at indtage din velduftende bjørnelokkende bøfsandwich!

Hvad skal man gøre når man ser en bjørn?

skal du gøre dig så stor som muligt (hænderne op), tage mindre børn op på armen, og langsomt gå baglæns væk fra bjørnen. Du skal have din bjørne peberspray parat. Den skal ikke være gemt væk i rygsækken, og alle skal have en i gruppen.

Hvor mange Bjørnearter findes der?

Bjørnen - det store rovdyr. Bjørne er vidt spredt rundt omkring i verden, hvor de både kan findes i kontinenter som Asien, Europa, Nordamerika og Sydamerika. Der findes i alt 9 forskellige arter, hvoraf 4 af dem findes i Asien. Der er her tale om kravebjørnen, læbebjørnen, malajbjørnen og den brune bjørn.

Hvad spiser en sort bjørn?

Sortbjørne er altædende, men dens fødevalg består hovedsageligt af plantedele såsom bær, frugt, nødder, græs, rødder, skud, bark o. lign. Derudover vil den spise kød i form af insekter, fisk og ådsler.