Table of Contents:

  1. Hvad er en Kirkeværges arbejde?
  2. Hvad er et menighedsmøde?
  3. Hvilke personer er tilknyttet kirken?
  4. Hvem er ansat i folkekirken?
  5. Hvad tjener en kirkeværge?

Hvad er en Kirkeværges arbejde?

Kirkeværgens opgaver og beføjelser består i at: Føre tilsyn med kirken, kirkegården og anden fast ejendom tilhørende kirken/menighedsrådet. Gribe ind for at afbøde opståede eller truende skader på ejendommen – og efterfølgende orientere menighedsrådet om sine dispositioner.

Hvad er et menighedsmøde?

Menighedsrådet indkalder en gang om året til et menighedsmøde, hvor rådet redegør for sidste års regnskab og det kommende års budget. Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år.

Hvilke personer er tilknyttet kirken?

De fleste danskere, 74,3 procent per 1. januar 2020, er medlemmer af folkekirken, og mange markerer livsbegivenheder som dåb, konfirmation, bryllup og begravelse med kirkelige ritualer og ceremonier i folkekirken, ligesom mange deltager i folkekirkelige gudstjenester og andre arrangementer ifm.

Hvem er ansat i folkekirken?

Som ansat i folkekirken er du ofte en ”offentlig” person, hvilket kan rumme særlige udfordringer i forhold til det psykiske arbejdsmiljø. Det stiller særlige krav til, at kunne håndtere grænser mellem den personlige, den private og den professionelle rolle.

Hvad tjener en kirkeværge?

Beløbene kan svinge fra 3700 skattefrie kroner om året til skattepligtige 53.773.