Table of Contents:

  1. Hvad er substitutionsbehandling?
  2. Hvad er risolid?
  3. Hvorfor substitutionsbehandling?
  4. Hvad gør opioider ved kroppen?
  5. Hvorfor bliver man afhængig af opioider?
  6. Hvor længe har man abstinenser efter morfin?

Hvad er substitutionsbehandling?

Substitutionsbehandling er medicins behandling med substitutionsmedicin. Formålet er at stabilisere dig, din hverdag og dit misbrug så du får en god udgangspunkt for en positiv videre behandling.

Hvad er risolid?

Risolid® anvendes som beroligende middel ved angst og uro samt ved abstinenser efter alkoholmisbrug.

Hvorfor substitutionsbehandling?

Formålet med substitutionsbehandlingen vil altid indeholde et løft af livskvalitet. Udover den medicinske behandling skal borgerne også tilbydes en psykosocial behandling, som retter sig mod at afbøde eventuelle psykiske og sociale problemer, som ofte er fast følgesvend med stofmisbruget.

Hvad gør opioider ved kroppen?

Opioider bedøver centralnervesystemet. Alt afhængig af hvilke opioder man indtager, vil virkningen først og fremmest komme til udtryk i form af døsighed, muskelafspænding og bedøvelse. Den maksimale effekt kan manifestere sig i form af afslappethed og en udpræget følelse af velbehag, der kan minde om eufori.

Hvorfor bliver man afhængig af opioider?

Afhængig af Opioider Kroppen vænner sig hurtigt til opioiderne. Det betyder, at man har brug for større og større mængder af stoffet for at opnå den samme virkning.

Hvor længe har man abstinenser efter morfin?

I forbindelse med udtrapningen har de abstinensramte patienter været syge i alt fra tre til 21 dage, og abstinenserne viser sig typisk om aftenen i form af uro, hjertebanken, søvnløshed, kulderystelser, psykisk uligevægt og andre ugehageligheder.