Table of Contents:

  1. Hvorfor spiser heste bark?
  2. Kan heste tåle asketræ?
  3. Hvad er lucerne godt for?
  4. Er birketræer giftige for heste?
  5. Hvad kan heste tåle?
  6. Hvilke planter kan får ikke tåle?
  7. Kan mennesker spise lucerne?
  8. Hvornår skal man så lucerne?
  9. Er birketræ giftig?
  10. Hvad kan heste godt lide at spise?

Hvorfor spiser heste bark?

Kedsomhed eller bare en dårlig uvane, som hurtig smitter til de andre heste. Det kan også være stress-relaterede. Det er en naturlig del af hestes adfærd at æde træ, men det er selvfølgelig ikke særligt smart når det er boksene. I naturen elsker hestene at æde barken af træerne og der er som sådan intet farligt i det.

Kan heste tåle asketræ?

På folden kan man efterlade et gammelt dødt træ som hestene kan gnave på, eller give den afklippede grene. Bøg, birk, poppel og ask kan være gode fodermidler, men pas på taks, hestekastanje, buskbom, ahorn, eg og kirsebærtræ, som alle er giftige for heste.

Hvad er lucerne godt for?

Lucerne planten har et også højt indhold af vitaminer - specielt beta-karoten (forstadie til vitamin A), Vitamin E og biotin. Beta-caroten er vigtig i forbindelse med frugtbarhed hos hopper og hingste, Vitamin E er vigtigt for muskelfunktionen og - udvikling, og biotin er vigtig for dannelsen af en god hovkvalitet.

Er birketræer giftige for heste?

Birk er ikke giftig. Det er højeste mode at drikke birkesaft. Dog egner birk sig ikke til at stå i blød bund, da de simpelthen vælter. Det gør de fordi rodnettet ikke bliver så stort, da det ikke behøver gro så meget for at få fat i vand.

Hvad kan heste tåle?

Gulerødder er OK De fleste ved, at frugter som gulerødder, æbler, pærer og vandmelon er OK, så længe man husker, at heste ikke har godt af sukker, og frugter indeholder som bekendt frugtsukker. Derfor bør man blot kun frugt i mindre omfang.

Hvilke planter kan får ikke tåle?

Fra Ørnebregne til Rododendron. Ørnebregnen hører til blandt de andre giftige planter, og den giver får og geder akut B-vitaminmangel og ved længere tids indtag kræft. Bregnen smager ikke godt, og hvis man ser får eller geder æde den, er det fordi dyrene er for sultne og bør flyttes til nye græsgange.

Kan mennesker spise lucerne?

Du kan spise hele spiren inklusiv rødder.

Hvornår skal man så lucerne?

Vigtigst er at lejesæd i dækafgrøden undgås. Lucerne kan også etableres i slutningen af juli og begyndelsen af august, men metoden er mere usikker end udlæg om foråret. Ved sommerudlæg sås 30 kg udsæd pr. ha i renbestand, og det er vigtigt, at der er fugtighed i såbedet, spiringen kan ske hurtigt.

Er birketræ giftig?

Birk er ikke giftig. Det er højeste mode at drikke birkesaft. Dog egner birk sig ikke til at stå i blød bund, da de simpelthen vælter. Det gør de fordi rodnettet ikke bliver så stort, da det ikke behøver gro så meget for at få fat i vand.

Hvad kan heste godt lide at spise?

For at hesten skal have det så godt som muligt, er det vigtigt at tilpasse fodringen til hestens behov. Det kræver viden om de forskellige typer foder. En hest er skabt til at forvandle grovfoder til næring, og derfor har deres foder til alle tider hovedsageligt bestået af græs.