Table of Contents:

  1. Hvorfor glemmer man sin barndom?
  2. Hvordan påvirker barndommen vores liv?
  3. Hvilken rolle spiller barndommen ifølge psykoanalysen?
  4. Kan man stole på sin hukommelse?
  5. Hvorfor kan vi ikke nødvendigvis stole på det vi husker?

Hvorfor glemmer man sin barndom?

Selv om vi ikke mærker til det, så har oplevelser fra vores allertidligste barndom lagret sig i vores ubevidste hukommelse og påvirker os som mennesker. Forskere har undersøgt bevidstheden og langtidshukommelsen hos små børn og fundet ny viden på området.

Hvordan påvirker barndommen vores liv?

Mennesker er mest følsomme i barndommen, hvor sindet ikke er udviklet, hvorfor hændelser indlejrer sig i bevidstheden og i følelseslivet som erfaringer, der kommer til at præge en resten af livet. Dette gælder både de gode oplevelser og svære eller traumatiske oplevelser.

Hvilken rolle spiller barndommen ifølge psykoanalysen?

Freud er forældet Hun fortæller, at det er en forældet opfattelse, at enkelte begivenheder i vores barndom har betydning for, hvordan vores personlighed bliver som voksne. Den opfattelse stammer helt tilbage fra psykoanalysens opfinder Sigmund Freud (). »Der er tale om den meget klassiske forståelse af Freud.

Kan man stole på sin hukommelse?

Hukommelsen er ikke så pålidelig, som mange af os går og tror. I en ny amerikansk undersøgelse viser to professorer nogle af de store forskelle mellem de gængse opfattelser af hukommelse i den amerikanske befolkning på den ene side, og hvad videnskaben kan dokumentere på den anden.

Hvorfor kan vi ikke nødvendigvis stole på det vi husker?

Vi kan med andre ord ikke altid stole på vores hukommelse. Ja, i virkeligheden er det formodentlig således, at vi ikke husker den samme begivenhed på præcis den samme måde to gange i træk. Det skyldes først og fremmest at vores aktuelle situation eller sindstilstand har indflydelse på, hvordan vi husker en begivenhed.