Table of Contents:

  1. Hvordan ser en dronninge bi ud?
  2. Hvor langt kan en bi flyve?
  3. Hvordan ser honningbier ud?
  4. Kan honningbier stikke?
  5. Hvilke farver ser bier?
  6. Kan en bidronning stikke?
  7. Hvad kaldes en Hanbi uden brod?
  8. Hvor hurtig kan en bi flyve?
  9. Hvordan ser en bikube ud?
  10. Hvor bor bier i naturen?
  11. Kan bier stikke når de er døde?
  12. Hvor længe hæver et bistik?
  13. Hvilke dyr ser i farver?
  14. Kan en ko se farver?
  15. Er der en dronning i et hvepsebo?

Hvordan ser en dronninge bi ud?

Dronningen er større end arbejderbierne. Biavleren har malet en blå plet på dronningens bryst. Det gør det nemmere at finde dronningen blandt de tusindevis af bier og samtidig fortæller farven, hvor gammel dronningen er.

Hvor langt kan en bi flyve?

En bi flyver ca. 30.000 km eller mere på en liter honning. En bifamilie bruger 8 kilo honning som flybrænd- stof for at lave 1 kg honning til biavleren.

Hvordan ser honningbier ud?

Der kan være cirka 60.000 bier i et bistade midt på sommeren - med kun én dronning. Sådan en bifamilie kan lave 50 – 80 kilo honning i løbet af et år. Bier er små – og at en bi kun kan hente en lillebitte smule nektar i hver blomst, som den laver til honning i sin mave.

Kan honningbier stikke?

Størstedelen af alle arter af bier og hvepse interesserer sig faktisk slet ikke for mennesker - og mange af dem kan knapt nok stikke! Men uheldigvis for os, så er nogle af de mest almindelige bier og hvepse ret gode til at stikke. Især gedehamse, humlebier og honningbier kan stikke – og det kan gøre meget ondt!

Hvilke farver ser bier?

Der er 4 hovedfarver som bierne ser: gul, blågrøn, blå og ultraviolet. Bier ser ikke farven rød, men gerne ultraviolette stråler. Bierne bruger både deres syn og lugtesans.

Kan en bidronning stikke?

Dronningen og dronerne kan ikke stikke. Det er smart, at arbejderbierne kan stikke, for så kan den forsvare bifamilien, hvis der er nogen, som vil stjæle honning eller ødelægge deres hjem.

Hvad kaldes en Hanbi uden brod?

Derfor er det kun bistadets hunner, som har en brod. Hunnerne er samfundets flittige arbejdere, der samler nektar og pollen, bygger vokstavler og passer på yngel og dronning (hannerne, som kaldes droner, er temmelig dovne, og deres eneste mission er at blive fædre til næste generation).

Hvor hurtig kan en bi flyve?

De er rappe insekter: Honningbier slår med vingerne ca. 11.400 gange i minuttet og de kan flyve med en gennemsnitshastighed på 25 km/t.

Hvordan ser en bikube ud?

En bikube er en bolig for en bifamilie. Den fremstilles traditionelt af halm. Omtrent halvkugleform med et tværsnit på 60–70 cm. I nyere tid bruges kuber kun til indfangning og transport af bisværme.

Hvor bor bier i naturen?

De foretrækker som regel en finkornet og sandet jord og yngler på lysåbne steder. Jordbier (Andrenidae) bygger deres reder på tørre og sandede, gerne sydvendte skråninger, hvor de tit optræder i store kolonier. Også vejbierne (Halictidae) placerer deres reder i tætte kolonier i jorden, gerne ved skovveje.

Kan bier stikke når de er døde?

Brodden kan nemlig blive ved med at pumpe gift ud, selvom bien er død. Hos nogle bier udsender brodden også helt specielle dufte som tiltrækker andre bier, som også begynder at angribe og stikke offeret tæt på det første stik.

Hvor længe hæver et bistik?

Rødme og hævelse fra bi- og hvepsestik kan vare op til en uge og være meget generende. Men hvornår bliver det så alvorligt, at man skal søge læge – eller ringe 112? - Hvis man er blevet stukket i mund eller hals, skal man søge læge, fordi stikket kan hæve op og påvirke de frie luftveje.

Hvilke dyr ser i farver?

De fleste mennesker og aber har øjne, som kan opfange tre farver: rød, grøn og blå. Andre pattedyr ser kun blå og gul. Det kan være meget svært for os mennesker at forestille os i mere end tre farver, men det er virkeligheden for de fleste fugle, krybdyr, passer og mange insekter, som alle ser i fire farver eller mere.

Kan en ko se farver?

Det korte svar er nej. Mange dyr kan se farver. Vores husdyr som hund og kat kan se blå og gule farver, men de kan ikke skelne rød og orange fra grøn. Synsindtryk, ligesom vores øvrige sanser, behandles i hjernen.

Er der en dronning i et hvepsebo?

Hvepseboet starter med én dronning, som kommer frem fra vinterdvalen midt i april. Dronningen bygger et kuglerundt bo på størrelse med en valnød indeholdende 10-20 celler til yngel.