Table of Contents:

  1. Hvorfor smager mad godt?
  2. Er det farligt at spise solsikkekerner?
  3. Hvad er mest usundt slik eller chips?
  4. Hvad sker der hvis man spiser for mange chips?
  5. Hvorfor skal man spise aftensmad?

Hvorfor smager mad godt?

Når vi tager en bid af en sød fødevare, så bliver hjernens nydelsescenter aktiveret af smagen og begynder at udskille dopamin. ... Dopamin får os til at føle os godt tilpas, og dermed gør mirabelblommer, chokolade og bacon det også.

Er det farligt at spise solsikkekerner?

Vælg ikke hørfrø eller solsikkekerner, hver gang du spiser frø og kerner. Hørfrø og solsikkekerner indeholder nemlig store mængder cadmium, der er et tungmetal, der bliver opkoncentreret i kroppen. I store mængder kan cadmiun skade nyrerne. Hvis du knuser hørfrø, er der en risiko for forgiftning med blåsyre.

Hvad er mest usundt slik eller chips?

Personligt går jeg aldrig amok i denne type fødevarer, men jeg ved at min krop og min hjerne fungerer bedre på popcorn end på sukkerholdig slik. Desuden fylder 100 gram popcorn betydeligt mere og virker mere mættende end slik. Jeg kan ikke anbefale det ene frem for det andet.

Hvad sker der hvis man spiser for mange chips?

De fleste ved, at det ikke er godt at spise for meget fedt, og vi kan komme til at tage på i vægt. Mange bekymrer sig ikke om salt, men der er god grund til at skære ned på saltet. For meget salt kan være medvirkende årsag til helbredsproblemer i form af forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og mavekræft.

Hvorfor skal man spise aftensmad?

Kulhydrater og fedt lagres i kroppen og er svære at komme af med, især fordi man sover og ikke bevæger sig om natten. Hvis man ønsker at tabe sig, er vores anbefaling, at man ikke springer måltider over, især aftensmad. Istedet kan man vælge sundere mad, såsom yoghurt, salat, suppe eller frugt.