Table of Contents:

  1. Hvad er anbefalingerne for kosttilskud til ældre?
  2. Er mælk sundt for ældre?
  3. Er en multivitamin nok?
  4. Hvordan får jeg mineraler?
  5. Hvem har behov for kosttilskud?
  6. Er der nogle befolkningsgrupper der kan have særligt gavn af vitamin og mineral tilskud?
  7. Hvorfor må man ikke drikke mælk?
  8. Er Multivitaminer gode?
  9. Hvorfor er vitaminer livsvigtige for os?

Hvad er anbefalingerne for kosttilskud til ældre?

Tag de anbefalede kosttilskud Hvis du er over 70 år, er anbefalingen, at du hele året tager et dagligt tilskud med 20 µg vitamin D kombineret med et calciumtilskud på 8 mg. Det gælder, uanset om du spiser mælk og mælkeprodukter eller ikke.

Er mælk sundt for ældre?

Proteinet har kroppen brug for til at danne nyt væv og genopbygge dine muskler efter fysisk aktivitet. Derfor er mælk et godt og nemt valg i den daglige kost. Ved at få ca. ½ liter mælkeprodukt dagligt og/eller et par skiver ost får du både tilstrækkeligt calcium og et vigtigt tilskud af protein.

Er en multivitamin nok?

Er det nødvendigt med multivitamintilskud? Nej, for de allerfleste er det ikke nødvendigt med kosttilskud. Mange tager multivitamin for en sikkerheds skyld, men for de fleste er det unødvendigt. I Danmark spiser vi generelt en kost, der dækker de flestes behov for vitaminer og mineraler.

Hvordan får jeg mineraler?

Nogle af de vigtigste mineraler finder du i følgende fødevarer:
  • Grøntsager, frugt og bær: Jern, jod, kalium og magnesium.
  • Kartofler: magnesium og kalium.
  • Fuldkornsprodukter: magnesium, jern, selen og zink.
  • Mælk og mejeriprodukter: kalk, kalium, magnesium, selen, zink, jod.
  • Fisk: selen, zink, magnesium og jod.

Hvem har behov for kosttilskud?

Hvem har særligt behov for kosttilskud?
  • Personer over 70 år, plejehjemsbeboere og personer med øget risiko for osteoporose anbefales et dagligt tilskud af 20 µg D-vitamin og 800-1.000 mg calcium.
  • Børn til og med 9 år, der har allergi over for mælk, anbefales et dagligt tilskud af 500 mg calcium.

Er der nogle befolkningsgrupper der kan have særligt gavn af vitamin og mineral tilskud?

Børn og personer, som ikke får megen sol Børn og voksne, som ikke kommer udendørs til daglig, eller som undgår sollys: Dagligt tilskud på 10 µg vitamin D hele året. Børn og voksne, som bærer en tildækkende påklædning om sommeren: Dagligt tilskud på 10 µg vitamin D hele året.

Hvorfor må man ikke drikke mælk?

Der er mange laktose intolerante, som kan drikke et par glas mælk udover dagen, uden nogen som helst symptomer, men hvis de drikker ½ liter mælk på én gang, så får de dårlig mave. Dette skyldes, at de stadigvæk producerer ganske små mængder laktase.

Er Multivitaminer gode?

Et tilskud af multivitaminer kan opfylde dit behov for essentielle næringsstoffer, når maden på tallerkenen ikke indeholder nok calcium, kalium, D-vitamin og B12-vitamin. Bliv klogere på alle de mange og spændende vitaminer, som du nemt kan få gennem multivitaminer!

Hvorfor er vitaminer livsvigtige for os?

Livsvigtige vitaminer Vitaminer er sammen med enzymer, nødvendige for korrekt optagelse og udnyttelse af maden og for vækst, udvikling, forplantning og mange andre funktioner. Derfor er de vigtige for kroppens funktioner.