Table of Contents:

  1. Hvad skal man spise for at holde blodsukkeret stabilt?
  2. Hvad skal man spise for at få blodsukkeret op?
  3. Hvordan kan man få sit blodsukker ned?
  4. Hvilken rolle spiller blodsukkerniveauet for appetitreguleringen?
  5. Hvad gør hormonet insulin?
  6. Hvad er Blandingsinsulin?
  7. Hvordan bruger man en insulinpen?
  8. Hvordan får jeg mit blodsukker til at falde?

Hvad skal man spise for at holde blodsukkeret stabilt?

Ti gode råd til stabilt blodsukker
  • Reducer dit indtag af sukker, hvidt brød og pasta. ...
  • Kombiner dine tre daglige måltider. ...
  • Spis en halv tallerken grønsager til hvert af dagens tre hovedmåltider. ...
  • Frugt er som udgangspunkt særdeles sundt. ...
  • Sukker, brød og kornprodukter hører også til gruppen af kulhydrater.

Hvad skal man spise for at få blodsukkeret op?

Spis fiberrig mad. Mange fibre i maden medfører, at blodsukkeret stiger langsommere, du får flere vitaminer og mineraler, og fordøjelsen bliver bedre. Spis mindre sukkerholdig mad og drikke. For meget sukker i maden medfører, at blodsukkeret kan blive meget højt. Spis mindre fedt, særlig mættet fedt.

Hvordan kan man få sit blodsukker ned?

Den grundlæggende behandling af type 2-diabetes er fysisk aktivitet og kostændringer. Begge hjælper til at holde blodsukkeret på et normalt og stabilt niveau. Samtidig med denne behandling kommer medicinsk behandling.

Hvilken rolle spiller blodsukkerniveauet for appetitreguleringen?

De interagerer med receptorer i tarmen, der sørger for, at der frigives tarmhormoner (f. eks. GLP-1 og GIP). De påvirker vores appetitregulering, fremmer vores evne til at frigøre tilstrækkeligt insulin og øger cellernes modstandsdygtighed over for et forhøjet blodsukker.

Hvad gør hormonet insulin?

Insulin er et hormon, som dannes i bugspytkirtlen. Insulin er nødvendigt for opbygning af glykogendepoter i lever og muskler, fedtdepoter og protein og for sukkerforbrændingen. Hvis man har type 1-diabetes, har man mangel på insulin og må have tilført insulin for at få normaliseret stofskifteprocesserne, inkl.

Hvad er Blandingsinsulin?

Blandingsinsulin, som er en blanding af hurtigt- og langsomtvirkende insulin. Virkningen sætter ind på forskellige tidspunkter og har forskellig varighed alt efter blandingsforholdet.

Hvordan bruger man en insulinpen?

Insulinen bør have stuetemperatur. Blandingsinsulin (og hurtigtvirkende insulin) gives i maveskindet. Der injiceres inden for området 12 cm over navlen til 4 cm under navlen, samt inden for 12 cm til siderne for navlen. Langsomtvirkende insulin gives i låret.

Hvordan får jeg mit blodsukker til at falde?

Bevæg dig hver dag. Når du dyrker motion forbrænder du nogle af alle de kulhydrater du indtager i løbet af dagen, i form af sukker. Dit blodsukker vil falde og du vil samtidig mindske risikoen for overvægt, der kan være medvirkende til risikoen for type 2-diabetes.