Table of Contents:

  1. Hvis man ikke kan svede?
  2. Er begyndt at svede meget om natten?
  3. Hvorfor sveder jeg mere?
  4. Hvad gør sved ved kroppen?
  5. Hvad skyldes kraftig nattesved?

Hvis man ikke kan svede?

Om du sveder eller ej, så har du brug for vand, cirka 2 liter dagligt. Dehydrering, for lidt væske i kroppen, kan med tiden give problemer med at svede. Prøv også at spise nogle flere krydderier. Hvis du ikke bliver forbrændt af solen, skal du ikke bruge solcreme.

Er begyndt at svede meget om natten?

Det er helt naturligt at svede meget om natten. Når vi sveder, er det fordi kroppen regulerer sin temperatur, den ikke bliver for varm. Når vi bliver våde af sved, afkøler sveden vores kroppe, og vi undgår på den måde at overophede. Dette sker naturligvis også om natten.

Hvorfor sveder jeg mere?

At du sveder meget, fortæller ikke noget om hvor godt du forbrænder, og når svedkirtlerne åbner for sluserne i længere tid, kan du komme i både væske- og saltunderskud. Det gælder især mænd, for de sveder generelt mere end kvinder, som mange med deres gang i træningscentre vil have bemærket.

Hvad gør sved ved kroppen?

Det er vandet i sveden, der bliver brugt til at nedkøle din krop. Der afgives energi (varme), når vandet i sveden fordamper fra huden, og det gør, at blodet i huden køler ned. Det nedkølede blod bliver cirkuleret inde i kroppen, og på den måde køler det hele kroppen ned indefra.

Hvad skyldes kraftig nattesved?

Nattesved ses også ved nogle former for kræft, men kan også skyldes f. eks. lavt blodsukker, overgangsalder eller stofskiftesygdomme. Har man feber eller nattesved i flere uger, bør man altid gå til læge og blive nærmere undersøgt.