Table of Contents:

  1. Er svovl godt for kroppen?
  2. Hvad gør svovl?
  3. Hvordan påvirker svovl kroppen?
  4. Hvad sker der hvis man spiser svovl?
  5. Hvad er miljøbelastning?
  6. Hvad er krom godt for?

Er svovl godt for kroppen?

Svovl har stor betydning for mange af kroppens funktioner og væv og findes overalt. Det er i aminosyrer med til at stabilisere cellemembranerne, afgifte celler, styrke tarmslimhinderne, for hud og hår og for at dæmpe smerter. Mange B-vitaminer indeholder svovl, der også er nødvendigt for dannelsen af insulin.

Hvad gør svovl?

Svovl spiller en afgørende rolle for alle levende celler; for visse bakterier er svovlforbindelser "mad", og hos alle organismer, der ånder ilt, indgår svovl i enzymer, der er ansvarlige for håndteringen af dette stof. Planter optager svovl i form af sulfationer, der reduceres til sulfider.

Hvordan påvirker svovl kroppen?

Svovl har betydning for hud, hår, negle og nervesystem. Mangel på svovl giver skøre negle, hår- og hudproblemer som for eksempel eksem, udslæt og knopper. Desuden dårlig lever/ galdefunktion samt dårlig omsætning og udnyttelse af proteiner og B-vitaminer.

Hvad sker der hvis man spiser svovl?

Svovl kan overdoseres, hvis man spiser for meget kød, æg og mælkeprodukter. Symptomerne er syreoverskud og nyrebelastning, som kan forårsage muskelsmerter, inflammation. Desuden kan dybe smerter i ryggen forekomme. Kosten bør ændres og der skal drikkes rigeligt med vand.

Hvad er miljøbelastning?

Trafikstøj og luftforurening giver umiddelbare gener og øger samtidig risikoen for at blive syg eller ligefrem dø tidligere end forventet. Ud over støj og luftforurening har vi også set på sammenhængen mellem personers indkomst og nærhed til natur.

Hvad er krom godt for?

Hvad bruger kroppen krom til? Funktionen af krom er ukendt. Man mente tidligere, at krom havde betydning for glukosetolerancen, det vil sige evnen til at omsætte kulhydrat som en "Glukose Tolerance Faktor", der fungerer som hjælpestof til insulin. Det vil sige, at krom skulle hjælpe til at holde blodsukkeret nede.