Table of Contents:

  1. Hvordan ser det ud når man har lus?
  2. Hvilken grader dør lus ved?
  3. Hvor længe lever lus uden vært?
  4. Kan lus leve i bamser?
  5. Hvor får man lus fra?

Hvordan ser det ud når man har lus?

Lusen har en flad, aflang krop, et lille hoved med to følehorn og seks ben med klør, som lusen bruger til at holde sig fast på hårstråene med. Lus kravler, men de kan ikke hoppe eller flyve. Lusens farve kan variere fra lys til mørk. Når lusen lige har suget blod, kan den være mørkerød eller næsten sort.

Hvilken grader dør lus ved?

Æg sidder godt fast i håret. Finder du lus, skal både kam og håndklæde rengøres for at dræbe alle lus og æg, enten ved vask på 60 grader eller nedfrysning i et døgn.

Hvor længe lever lus uden vært?

Put det evt. i en plasticpose, og stil det væk. Hovedlus kan nemlig kun overleve i 48 timer uden menneskeblod, og lus lægger kun æg i menneskehår. Det er ikke nødvendigt at lægge tøj m.m. i fryseren, det skal blot holdes væk fra menneskehår.

Kan lus leve i bamser?

Menneskers lus kan ikke leve på dyr, så vores kæledyr udgør ingen smittefare. Man kan heller ikke blive smittet med luseæg. Smitte fra omgivelserne regnes for uden betydning i forhold til smitte ved tæt kontakt mellem hoveder.

Hvor får man lus fra?

Hovedlus kommer fra mennesker, da de skal have menneskeblod for at overleve. De får næring ved at bide i din hud og suge blod fra din hovedbund. Hovedlus spiser menneskeblod omkring fem gange om dagen og blander det med deres spyt. Det er både lus og nymfer – som er stadiet, før de bliver lus – der suger blod.